Вакансії

ЮНЕСКО запустила проєкт для захисту української спадщини під час війни

@donttakefake
@donttakefake

ЮНЕСКО і данська організація Blue Shield Danmark запустили проєкт Backup Ukraine, аби вберегти українські культурні обʼєкти під час війни. У межах ініціативи створили архіви з цифровими 3D-копіями важливих історичних споруд. 

Всі охочі можуть долучитися до проєкту як волонтери — для цього необхідно перебувати на території України та заповнити гугл-форму. Однак організатори ініціативи наполегливо закликають не оцифровувати пам’ятки без попереднього залучення до команди.

Для створення цифрової моделі памʼятки використовують додаток Polycam — LiDAR & 3D Scanner, який доступний для ioS. Завдяки застосунку можна легко створити 3D-модель. Для цього потрібно відкрити додаток, натиснути кнопку запису та обійти потрібний об’єкт навколо.

Нещодавно ми писали, що організація Skeiron розпочала проєкт #SaveUkrainianHeritage, аби зберегти  архітектурну та мистецьку спадщину під час війни. У межах ініціативи планують створити 3D-моделі об’єктів із використанням технологій лазерного сканування та фотограмметрії. Це допоможе відновити памʼятки у разі їхнього руйнування.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: