Вакансії

Зʼявився телеграм-бот для порятунку покинутих будинків у Києві

Прибутковий будинок дружини купця 1-ї гільдії М. Вольфсон @renovationmap
Прибутковий будинок дружини купця 1-ї гільдії М. Вольфсон @renovationmap

Громадська організація «Мапа Реновації», яка бореться за збереження архітектурної спадщини Києва, запустила телеграм-бот, за допомогою якого жителі міста зможуть повідомляти про демонтаж або незаконну забудову історичних будівель столиці. Проєкт розробили Софія Балушка та Сергій Євтухов.

За допомогою бота кияни можуть сповістити організацію про будівлю, що опинилася під загрозою. Також у додатку представлена база даних державних реєстрів, в якій можна перевірити дозвільну документацію на проведення будівельних робіт, дізнатися про орендні договори, моніторити стан конкретних будівель. До того ж бот має матеріали громадської організації, які допоможуть киянам дізнатися про те, як створювати запити до держструктур, досліджувати історію будинку та визначати покинуті будівлі.

У 2020 році «Мапа Реновації» створила онлайн-мапу, на якій можна знайти занедбані будівлі історичного й архітектурного значення. Наразі в додатку представлені локації та фото понад 200 покинутих будівель на Подолі. Дані про інші райони Києва, окрім Шевченківського, поки не вносили — їх ще досліджують.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: