Вакансії

З Іспанії заборонили вивозити картину, яку можливо написав Караваджо

Іспанська влада наклала заборону на вивезення з країни картини Crowning of Thorns, яку вірогідно написав Караваджо. Раніше автором роботи вважали художника кола Хосе де Рібери.

Картину хотіли продати на аукціоні Ansorena (Мадрид) з початковою ставкою 1500 доларів. Однак при детальному огляді було становлено, що автором може бути Караваджо. Рішення про заборону вивезення картини за кордон прийняли негайно, з 7 квітня вона не виїзна до моменту встановлення імені точного автора. «З огляду на швидкість, з якою все це сталося, тепер нам необхідно ретельне технічне і наукове вивчення даної картини», — заявили в міністерстві.

Італійський мистецтвознавець Вітторіо Сґарбі вважає картину справжньою роботою Караваджо, оцінюючи її приблизну вартість від 50 до 150 мільйонів євро, в залежності від способу продажу роботи та самого покупця. Професорка історії мистецтв Римського університету Марія Христина Тердзагі теж поділяє думку Сґарбі: вона припускає, що робота дуже схожа на картину, яку Караваджо написав під час свого перебування в Неаполі. Проте є й інші експерти, які думають, що картина схожа на стиль великого іспанського художника, але не належить його пензлю.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Зберегти

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: