Вакансії

З мангетенської галереї намагалися вкрасти відбиток роботи Баскії за 45 тисяч доларів 

@artnet
@artnet

Поліція Нью-Йорка розшукує пару, яка намагалася викрасти з мангетенської галереї відбиток роботи Жана-Мішеля Баскії. Вартість обʼєкта становить 45 тисяч доларів. 

Зазначається, що пара зайшла до галереї Taglialatella та розмовляла з «дивним європейським акцентом». Оглянувши приміщення, чоловік з жінкою попрямували до відбитка роботи Жана-Мішеля Баскії під назвою Dog Leg Study (1982/2019). На відеозаписі, який ведеться в галереї, видно, як вони оглядають роботу та шукають деталі її вартості в інтернеті. Коли пара намагалася піти, співробітники інституції помітили в руках чоловіка майже метровий відбиток роботи та вихопили його з рук зловмисника. Єдине, з чим парі вдалося втекти з галереї, це недопита пляшка віскі. 



За словами власника інституції Браяна Свортса, випадки крадіжки в галереї вже зустрічалися, але настільки нахабних ще не було. 

«Зазвичай люди намагаються вкрасти  маленькі скульптури чи предмети, які можна покласти в балахон чи рюкзак. Але жодного разу не було спроб викрасти великий обʼєкт», — розповідає Свортс.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: