Вакансії

За 10 років єгипетська влада повернула до країни майже 30 000 викрадених артефактів

©moroccolatestnews
©moroccolatestnews

Головний інспектор департаменту повернення старожитностей Міністерства туризму і старожитностей Єгипту Шаабан Абдель Гауад повідомив, що за останні десять років місцева влада домоглася повернення в країну близько 30 000 артефактів, незаконно вивезених звідти в різний час. 

За його словами, фахівці відомства відстежують аукціони по всьому світу, онлайн-торги в інтернеті, закордонні та єгипетські маркетплейси, а також соціальні мережі.

«З 2011 року єгипетській державі вдалося повернути 29 300 артефактів. Тільки цього року в Музеї Біблії у Вашингтоні було виявлено 5300 пам’яток давньоєгипетської цивілізації», — сказав Шаабан Абдель Гауад. Усі вивезені контрабандним шляхом артефакти зареєстровані в архівах, і зараз ведуться роботи з їхнього повернення до Єгипту. 

З 1983 року в країні посилили законодавство у сфері охорони старожитностей — наприклад, зараз заборонено вивезення об’єктів культурної та історичної спадщини. За даними влади 95% контрабанди артефактів з’являється в результаті роботи нелегальних розкопок.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: