Вакансії

Загублений фільм Дзиґи Вертова покажуть вперше на фестивалі в Амстердамі

©cameralabs
©cameralabs

Документальний фільм «Історія Громадянської війни» (1921) Дзиґи Вертова цієї осені буде вперше за сто років показаний глядачам. Показ відбудеться на Міжнародному фестивалі документального кіно в Амстердамі (IDFA), який пройде з 17 по 28 листопада. Про це пише IndieWire.

Донедавна вважали, що зберігся тільки 12-хвилинний фрагмент стрічки, але цей уривок став лише частиною робіт з реставрації фільму. Відреставрована версія триває 94 хвилини.

 «”Історія Громадянської війни” фокусується на періоді, коли більшовики намагалися придушити внутрішню опозицію революції 1917 року. В описі картини відзначено, що у процесі її створення Вертов знімав вуличні бійки, військові трибунали і лежав у окопах. “Це неприкрашена історія країни, охопленої хаосом, нестабільними спілками і жорстоким насильством”, — не дивно, що продюсери фільму вирішили його взагалі не випускати», — сказано на сайті IDFA, де також доступний трейлер картини.Стрічку покажуть під живий музичний супровід тріо The Anvil Orchestra, які у 2018-му вже представляли на IDFA інший фільм Вертова — «Річниця революції».

Дзиґа Вертов — кінорежисер і сценарист, один із засновників і теоретиків документального кіно. Його
вважають яскравим представником «Українського Відродження» у кінематографі, він першим використав методику «прихована камера». А стрічку «Людина з кіноапаратом» (1929) часто називають найбільшим документальним фільмом в історії.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Зберегти

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: