Вакансії

Zaha Hadid Architects розробили проєкт для Експо 2030 в Одесі

@dezeen
@dezeen

Британське архітектурне бюро Zaha Hadid Architects оприлюднило проєкт Експо 2030 в Одесі. Павільйони Всесвітньої виставки планують розмістити на полях зрошення біля Хаджибейського лиману.

Вартість проєкту складає 1,3 мільйона євро. У центрі планують розмістити чотири головних павільйони. Національні павільйони кожна країна розміщатиме у модулях. Таке рішення дозволить комбінувати відповідно до концепції. Локації виставки та низку громадських просторів сполучатиме головний бульвар. Також проєкт містить екопарк з виходом до лиману. 

@dezeen

Енергосистема базуватиметься на сонячних дахах і вітряках. Електрика також постачатиметься до найближчих населених пунктів.

У вересні Одеса подала заявку на проведення заходу. Темою вставки, яка запланована з квітня по жовтень 2030 року, стало  «Відродження. Технології. Майбутнє». Серед країн-кандидатів також південнокорейський Пусан, італійський Рим і столиця Саудівської Аравії Ріяд. Результати голосування за місто-господаря Експо будуть відомі в листопаді наступного року. 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: