Вакансії

Захотів і знайшов: аматор знайшов монету XVII століття

AP Photo/Steven Senne
AP Photo/Steven Senne

Добірку арабських монет 17 століття знайшли в різних місцях Новій Англії. Вони можуть допомогти розгадати багатовікову таємницю — один із найвідоміших нападів піратів в історії.

Джим Бейлі, антрополог-аматор, знайшов першу монету на фермі в Міддлтоні, штат Род-Айленд, ще у 2014 році. Дослідження згодом довели, що монета викарбувана в 1693 році в Ємені. Експерти визначили, що це найстаріша монета, знайдена на Півночі Америки. З 2014 року на північному сході США було виявлено близько 15 арабських монет, і Бейлі розробив нову теорію щодо того, як вони там опинились.

Монети належали капітану-пірату Генрі Евері та його команді. 7 вересня 1695 року вони захопили добре озброєний торговий корабель Ganj-i-Sawai, що належав 6-му падишаху імперії Великих Моголів. Усіх, хто був на борту, закатували до смерті, а золото забрали собі. Подальшу їхню долю ніхто не знає.

Бейлі припускає, спираючись на архівні матеріали та власне дослідження, що корабель з піратами прибув у Ньюпорт, Род-Айленд у 1696 році з чотирма рабами. Поки експерти підтверджують цю теорію.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Зберегти

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: