Вакансії

Запустили додаток, який створює сюрреалістичні зображення на основі тексту

@theguardian
@theguardian

IT-спільнота Hugging Face презентувала додаток, який перетворює будь-який текст на сюрреалістичні зображення. Програма працює на основі технології штучного інтелекту. 

Спробувати додаток можна на сайті Hugging Face. Для отримання зображення необхідно будь-якою мовою ввести підказку в текстовому полі та натиснути Run. Після цього програма обробляє запит і запускає таймер, який фіксує час створення зображень. Здебільшого процес займає від однієї до двох хвилини. У результаті користувач отримує дев’ять схожих картинок. Нині в соціальній мережі Reddit створили розділ, де користувачі діляться згенерованими зображеннями. Тут можна побачити, як Фредді Мерк’юрі їсть рамен у пральній машині, Адольф Гітлер знімає «ТікТок», Рубеус Геґрід стоїть в черзі у МакДональдз, або путін сидить у вʼязниці. 

Програма стала розширенням додатка DALL-E, який назвали на честь Сальвадора Далі й вигаданого робота ВОЛЛ-І. Проєкт створив американський програміст Борис Дайма у 2021 році в межах конкурсу,  який проводив Google та Hugging Face.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: