Вакансії

Запустили фінансову підтримку для музеїв

@the-village
@the-village

Культурна менеджерка та директорка  львівського музею «Територія Терору» Ольга Гончар організувала Музейний кризовий фонд «Швидка музейна допомога». Завдяки цьому майже 20 музеїв з чотирьох областей отримали фінансову підтримку. Насамперед кошти спрямували на інституції з малих міст і селищ на Сході та Півдні України, які опинилися в епіцентрі російсько-української війни. 

Фінансова підтримка стала можливою завдяки коштам Європейської комісії, яка реалізовується в межах проєкту «Сила тут», що реалізується Іншої Освітою, а також приватній підтримці PinchukArtCenter і низки меценатів.

«По власним каналам ми моніторили потреби та отримували прямі запити від колег. Здебільшого це були базові потреби (їжа чи ліки). Ми виходили з того, що спочатку підтримуємо людей та команди, щоб було кому берегти локальну спадщину. Але ми вже працюємо над більш системними форматами підтримки та розуміємо, що робота Музейного кризового фонду — це не на день, а на місяці», — каже Ольга Гончар.

З питань Музейного кризового фонду можна звертатися до Ольги Гончар ([email protected]). Якщо вам потрібна фінансова та організаційна підтримка зі збереження культурної спадщини від російської агресії, пишіть на [email protected].

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: