Вакансії

Запустили мистецьку лабораторію «Робоча кімната»

Галерея «Асортиментна кімната» @mitec
Галерея «Асортиментна кімната» @mitec

Галерея «Асортиментна кімната» спільно з київською художницею та кураторкою Лесею Хоменко запустили мистецьку лабораторію «Робоча кімната». Наразі до лабораторії долучилися митці Саша Курмаз, Катерина Алєйнік і Таїра Умарова.

Ідея ініціативи — створити швидкий формат резиденції, або робочої лабораторії для переміщених художників і художниць на базі «Асортиментної кімнати». Теми, з якими працюватимуть художники, пов’язані з війною Росії проти України. Ще однією ціллю резиденції є створення нових матеріальних об’єктів, які можуть свідчити тут і в закордонних інституціях. 

«Частина мисткинь та митців, які опинились за кордоном, також намагаються створювати візуальні образи, але багато з них — про позицію жертви. Натомість ми виходимо з тези, що митці, які перебувають у межах України, таку позицію можуть не розділяти. В рамках робочої лабораторії ми прагнемо зафіксувати рефлексії, які виникають саме у тих, хто залишився в Україні», — зазначається у пресрелізі.

За словами Лесі Хоменко, культура та мистецтво важливі в будь-який час, і яскравим прикладом є Революція Гідності. Так, це не справа першої необхідності, це ніяк не пов’язано з виживанням, але на дипломатичному та геополітичному рівнях це дуже сильно важить. Також кураторка наголошує, що в лабораторії митці використовуватимуть весь символічний капітал, який мають як публічні особи.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: