Вакансії

Запустили програму на евакуацію мистецьких робіт з різних міст України

Федір Кричевський Триптих «Життя» /Любов. Сім’я. Повернення/ 1925-1927
Федір Кричевський Триптих «Життя» /Любов. Сім’я. Повернення/ 1925-1927

Команда франківської галереї «Асортиментна кімната» запускає програму з евакуації та збереження мистецьких робіт. Насамперед із низових самоорганізованих просторів і майстерень художників та художниць, які змушені покидати свої міста. Галерея шукає логістичні можливості та бере на себе частину витрат з трансформування. Якщо ви як художник/-ця або ваш самоорганізований мистецький простір потребує підтримки в евакуації робіт, вам потрібно зареєструватися тут. Також ви можете стати волонтером і допомогти у своєму місті вивезти роботи машиною з точки А в точку Б. До того ж ви можете задонейтити на транспортування й пересилку робіт.

«Так, людські життя важливіші за все, тому евакуація людей стоїть в найпершому пріоритеті. Разом із тим, ми вболіваємо за те, щоб ані в тилу, ані близько до фронтової лінії ми не втратили предмети візуального мистецтва. Адже ця війна — це ж також, безсумнівно, війна культур», — каже Альона Каравай, одна зі співзасновниць «Асортиментної кімнати».

За першу добу анонсу програми у «Асортиментної кімнати» в роботі опинилося чотири кейси з евакуації робіт (в тому числі з Києва та Маріуполя), один з яких вже успішно реалізований. Наразі команда галереї робить цю програму власним обмеженим людським і фінансовим ресурсом, тож шукають підтримки в українських та міжнародних партнерів.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: