Вакансії

Запустили медіа про культуру «Сенсор»

В Україні стартувала робота нового медіа про культуру «Сенсор». Про це на своїй фейсбук-сторінці повідомила його головна редакторка Настасія Євдокимова.

«Сьогодні в Україні народилося нове медіа про культуру “Сенсор Медіа”, і я його головна редакторка, — написала Євдокимова. — Чи воно потрібне? Звісно! Достатньої кількості майданчиків, щоб описати все, що ми пережили й переживаємо, нам ще довго бракуватиме, а у суспільному й культурному житті завжди залишатиметься так багато непроговореного, невідрефлексованого. Медіа називається “Сенсор”, бо ми налаштовуємо високочутливі локатори й оптику, щоби спершу сприймати самим твори, події, сенси, а потім пояснювати це аудиторії. Дивитимемося на культуру широко, із форматами експериментуватимемо, кодекс журналістської етики триматимемо на робочому столі», – написала Євдокимова.

Редакторка також зазначила, що на старті роботи, у День гідності та свободи, напередодні 19-річчя Помаранчевої революції та в день 10-річчя Революції гідності, нове видання опублікувало низку текстів, автори яких рефлексують над минулими подіями.

За її словами, нове медіа не боїться великих текстів і складних історій, а також не ставитиме собі рамок і обмежень.

«Ми писатимемо не лише про популярне і відоме. Якщо театр, то він не лише академічний. Якщо музика, то не обовʼязково популярна і попсова. І ця необмеженість дає нам ресурс. Крім цього, ми працюємо на різні аудиторії у соцмережах (у Facebook, Twitter, Telegram та Instagram). Така мультиплатформність дає нашим читачам обирати найзручніший для себе формат», — пояснила Євдокимова.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Більше матеріалів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: