Вакансії

Жінка виставила на продаж глобус і продала його за 154 тисячі доларів

©Hansons Auctioneers
©Hansons Auctioneers

Минулого року жінка з Уельсу придбала на аукціоні антикваріату глобус за 199 доларів. Через рік вона вирішила продати його і в результаті вторгувала 154 тисячі доларів. Про це пише art.net.

Цей лот став одним із найстаріших і найдорожчих, які продавали на Hansons Auctioneers. Попередній рекорд становив 39 070 доларів. Як коментують працівники, за предмет змагалося 5 учасників, але зрештою його купив колекціонер із Нью-Йорка.

«Я думала, що продам за ту ж ціну в 150 фунтів стерлінгів, за яку і придбала глобус під час пандемії», — сказала жінка у повідомленні від Hansons. «Я й не уявляла, що предмет настільки важливий і цінний».

На початку цього року жінка, чия особистість не розкривається, принесла покупку на безплатну оцінку в Hansons Auctioneers. Різьба на дерев’яній кулі здавалася старою, на її карті не було, наприклад, Австралії, а на вершинах океанів зображені різні морські чудовиська. Експерт аукціонного дому встановив, що кулю виготовили приблизно в 1550–1560 роках. Цитуючи фахівця, Джим Спенсер, керівник бібліотечного аукціону Hanson пояснив, що глобуси XVI століття майже ніколи не потрапляли на ринок: «Ми вважаємо, що глобус може бути найранішим із тих, що коли-небудь пропононували на аукціоні».

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Зберегти

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: