Вакансії

Знайдені у Княжому палаці в Монако фрески відкрили для відвідувачів 

@artnet
@artnet

У відреставрованому Княжому палаці в Монако представили серію фресок, знайдених під час реставраційних робіт. Обʼєкти можна побачити до жовтня 2022 року. Вперше фрески відкрили у 2015 році під час огляду люнетів і склепінної стелі лоджії у дворі.

У ХІХ столітті стіни палацу перефарбували, однак під барвистим шаром збереглися зображення дванадцяти подвигів Геракла, алегоричних фігур та інших декоративних елементів. Загальна площа зображень становить 600 м2. 

Згодом фрески знайшли й в інших місцях палацу. Зокрема йдеться про фреску із зображенням Одіссея, яку виявили у 2020 році в Тронній залі. Проаналізувавши обʼєкти, експерти зробили припущення, що зображення створені генуезькими художниками в XVI столітті. Про це свідчить стиль робіт й особливість створення обʼєкта — тинькування на вапняній основі, — виявлені ​​під час мультиспектрального аналізу. 

«Це відкриття поміщає палац Монако у новий історичний контекст мистецтва як обʼєкт епохи Відродження. (…) Відкриття дало поштовх численним дослідницьким проєктам, зокрема щодо збереження та сталого розвитку», — розповідає головний консерватор-реставратор Джулія Грайнер.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: