Вакансії

Знайдені в Греції руїни можуть бути фундаментом храму Посейдона Самоського

twitter @cultureGR
twitter @cultureGR

На Півдні Греції команда міжнародних археологів, ймовірно, виявили руїни храму Посейдона Самоського, описаного давньогрецьким істориком Страбоном. Загалом фундамент обʼєкта завширшки 9,4 метра та має кам’яні стіни завтовшки 0,8 метра.

Вчені переконані, що саме про цю споруду на акрополі стародавнього міста Самікон історик згадував у своїх кількох роботах. Залишки храму належать до періоду архаїчної Греції із 700 по 480 рік до нашої ери. Про це свідчать фрагменти даху та мармурового перірантеріона (басейн, що використовується для проведення ритуалів). Серед інших архітектурних особливостей, які зазвичай зустрічаються в стародавніх святилищах: пронаос (вестибюль) і дві внутрішні кімнати — одна з яких — целла (центральна частина храму), заповнена «щільним шаром плитки».

«Це відкриття проливає нове світло на політичне та економічне значення союзу трифілійських міст у VI столітті до н.е., коли святилище Посейдона служило центром їхньої релігійної та етнічної ідентичності», — зазначають фахівці.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: