Вакансії

Знайшли зниклу картину Пікассо

@jnews
@jnews

Зниклу картину Пабло Пікассо Femme Couche VI помітили в особняку Імельди Маркос, вдови диктатора Філіппін Фердинанда Маркоса. Про роботу закговорили після того, як до мережі потрапив кадр, на якому колишню першу леді відвідує її син Фердинанд Маркос молодший — новообраний президент Філіппін.

У 2014 році урядова комісія, яка була створена для повернення незаконно нажитого багатства сім’ї Маркоса (PCGG) вилучила у родини картину Пікассо разом із сімома предметами мистецтва. Однак за словами колишнього комісара з питань належного управління, Андреса Баутіста, вилучене могло бути підробкою, а натомість оригінал досі зберігається у родини Маркос.

Маркос-старший за час 20-річного правління зміг награбувати близько 10 мільярдів доларів. Кошти філіппінців родина зберігала на закордонних банківських рахунках, вкладала у нерухомість, а також витрачала на ювелірні вироби, предмети мистецтва та дизайнерський одяг. Гардероб Імельди Маркос, який нараховував понад 3000 пар взуття, став одним із символів корупції Філіппін.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: