Вакансії

З’явився додаток, який перетворює селфі на картину Леонардо да Вінчі

Додаток Da Vinci Face дозволяє користувачам перетворювати свої селфі на портрети в стилі картин Леонардо да Вінчі @theartnewspaper
Додаток Da Vinci Face дозволяє користувачам перетворювати свої селфі на портрети в стилі картин Леонардо да Вінчі @theartnewspaper

Додаток Da Vinci Face дозволяє користувачам перетворювати свої селфі на портрети в стилі картин Леонардо да Вінчі завдяки технології штучного інтелекту.


Програму створила інноваційна компанія Mathema, розташована у Флоренції. За словами представника Mathema Массіміліано Белліні, додаток Da Vinci Face — це спроба відродити пишність італійського Відродження за допомогою технологій штучного інтелекту. Також у Mathema стверджують, що під час створення додатку компанія запровадила нову «технологію глибокого вивчення», яка використовує 500 мільйонів параметрів під час аналізу. Також до роботи над Da Vinci Face були залучені не лише цифрові інновації, але також куратори й архівні джерела у Флоренції.

Як коментують розробники, створення додатку ускладнював особливий стиль Леонардо да Вінчі, а саме — майстерне володіння та унікальна техніка роботи зі світлотінню.

Проєкт Da Vinci Face фінансується Mathema. Нещодавно додаток отримав кошти від культурних асоціацій комуни Вінчі, регіону Тоскана, де народився Леонардо да Вінчі. Наразі компанія шукає фінансування для продовження проєкту в майбутньому.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: