Вакансії

«Пусть музыка и солидарность будут единственным, чем можно класть лицом в пол» — 10 робіт про поліцію

У ніч з 18 на 19 травня у Києві правоохоронці побили художника Мітю Бугайчука. Процес затримання не пройшов осторонь спільноти та був зафіксований у прямій трансляції на фейсбук. 21 травня під Подільським управлінням поліції зібралися усі небайдужі до поліцеського свавілля та насилля, де висунули ряд вимог. Сьогодні, 28 травня, відбулося обговорення неправомірних дій поліції щодо мистецьких ініціатив у пресцентрі Українського кризового медіа-центру.

Редакція Your Art висловлює підтримку культурній спільноті та публікує до цих подій серію робіт і фотографій від українських художників, присвячених осмисленню феномену поліції в Україні, з коментарями авторів.

Лука Басов і Нікіта Кадан

Нікіта Кадан: Транспарант сделали утром за полчаса вместе с Лукой Басовым. Он был придуман как реклама воображаемой вечеринки PodilMusorDance. Она постоянно идёт на Подоле и является максимально доступной и даже в некотором смысле принудительной.

Лука Басов та Нікіта Кадан на мирній акції протесту. Фото: Ксенія Малих
Лука Басов та Нікіта Кадан на мирній акції протесту. Фото: Ксенія Малих

Юрій Болса

Дволикість закону, який бореться лише з тим, що йому заважає особисто, і сам йде на злочин заради своєї вигоди.

«Теракт», 2017
«Теракт», 2017

Роман Москаленко

На этом фото одна из акций времен Революции, где люди вышли на протест с зеркалами, чтобы дать возможность полицейским посмотреть себе в глаза и попытаться осознать свою роль в происходящих событиях.

Без назви, 2014
Без назви, 2014

Сергій Войналович

За кримінальними хроніками стежу за звичкою, потрібно було для попереднього проєкту. Поліція — це майже завжди про страх, сором і небезпеку. Дивно, що так є, але ще більше мене дивує те, що чомусь це вважається повсякденним та нормальним. Поки малював, дізнався про акцію та додав інформацію про неї.

Аліна Клейтман та Андрій Бойко

Андрій Бойко: Ну, у меня простое отношение: мусора — сосать; Аваков — чорт; 1312.

«1312», 2021
«1312», 2021

Данило Котляр

Серія «Подільський мусор», 2021

Нікіта Кравцов

В нашей стране власть, она как гангрена: гнилая черная субстанция, отравляет весь организм страны. Какие бы не были хорошие новые чиновники, приходящие на смену предшественникам, они заражаются и тоже начинают гнить, ведь это трупная бактерия. Каждое ее касание разлагает здоровую плоть и лечить этот недуг нужно как гангрену: когда проблемы со ступней, нужно отрезать ногу по колено. Даже Боба Марли можно было бы спасти, а нашу полицейскую систему и подавно. Как говорили средневековые священники: «Праведный огонь чистит и искупляет».

2

13

Катя Лібкінд і Станіслав Туріна

Акція #щослухатиколикатуєполіція

Мы обращаемся ко всем, кто хочет, чтоб Украина не продолжалась как полицейское государство.

Мы приглашаем вас прослушать свой любимый или важный для вас музыкальный трек лицом в пол от начала и до конца. Слушайте музыку.

Выбирая место для видео, представьте, что это место вашего задержания. В современной Украине таким местом может быть улица, кафе, набережная, клуб, ваша квартира, парк, офис, будь то день или ночь.

/Снимите видео, поставьте хэштег #щослухатиколикатуєполіція, приглашайте поучаствовать ваших коллег и друзей/

После окончание трека — встаньте.

И пусть музыка и солидарность будут единственным, чем можно класть лицом в пол.

View this post on Instagram

A post shared by ЛОЖА/LODGE (@kyivlodge)

Андрій Рачинський

1

1
Фото з інстаграму художника

Назар Фурик

please police
please police, 2021
please police
please police, 2021

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: