Вакансії

46 країн оголосили бойкот сесії ЮНЕСКО через рф 

@regnum
@regnum

46 країн-учасниць ЮНЕСКО підписали відкритий лист про відмову від участі у 45-тій сесії Комітету Всесвітньої спадщини, яку планують провести в казані. Зазначається, що країни-підписанти вражені агресивними діями росії в Україні, оскільки «загинуло багато людей, а подекуди зруйновані цілі міста». Про це пише Міністерство культури та інформаційної політики на своїй фейсбук-сторінці.

«Цивілізований світ, який розуміє цінність культурної ідентичності для країни, солідарний з Україною. ЮНЕСКО зобов’язані не допустити головування росією 45-ю сесією Комітету Всесвітньої спадщини, а також мають перенести проведення її з казані. російська федерація, яка завдає ударів по нашим церквам, музеям, пам’яткам, театрам за будь-яких обставин не має жодного морального права продовжувати називатись учасником організації, мета якої опікуватися культурою. Натомість ми радо організуємо проведення комітету у Львові», — прокоментував Міністр культури та інформаційної політики  Олександр Ткаченко.

Нещодавно ми писали, що міністр культури та інформаційної політики Олександр Ткаченко закликав ЮНЕСКО перенести 45-ту сесію з російської казані в український Львів та виключити рф з організації.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: