Вакансії

МКІП закликало ЮНЕСКО перенести чергову сесію з казані до Львова і виключити росію з організації

@lviv.vgorode
@lviv.vgorode

Міністр культури та інформаційної політики Олександр Ткаченко закликав ЮНЕСКО перенести 45-ту сесію з російської казані в український Львів та виключити рф з організації. Про це він пише на своїй сторінці у фейсбуці.

«Культура — це простір свободи, натхнення, правдивого свідчення та глибокого осмислення, а не пропаганда самозвеличення, жорстокості та приниження гідності іншого. Вона не про вибудовування спотворених уявлень про світ на догоду злочинному політичному режиму, і не про криві дзеркала, у яких правда не має жодного значення», — зазначив міністр.

Також він додав,  що сьогодні культура в росії стала політичним інструментом, який кремль посилено використовує, а режисери, актори, музичні виконавці стають рупорами кремлівської пропаганди.

Міністр наголосив, що росія у своїх цілях бачить історичне і фізичне знищення України, оскільки через дії рф численні культурні памʼятки знищуються, зокрема «Херсонес Таврійський, Ханський Палац в Бахчисараї, який взагалі є єдиним у світі зразком кримськотатарської палацової архітектури — вже знаходяться в зоні ризику». 

Нагадаємо, що наприкінці лютого Міністр культури й інформаційної політики Олександр Ткаченко закликав позбавити рф статусу члена ЮНЕСКО через порушення норм міжнародного права й конвенцій.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: