Вакансії

Мінкульт просить позбавити Росію членства в ЮНЕСКО

@artefact
@artefact

Міністр культури й інформаційної політики Олександр Ткаченко закликав позбавити РФ статусу члена ЮНЕСКО через порушення міжнародного права й конвенцій. Про це він повідомив у своєму телеграмі.

Олександр Ткаченко наголосив, що збройний наступ Росії на Україну нині знищує численні об’єкти цивільного характеру та об’єкти культурної спадщини в Україні. Незліченні історичні й архітектурні пам’ятки та археологічні об’єкти перебувають під загрозою артилерійських обстрілів і неконтрольованого руху важких військових вантажівок. Міністр також зазанчив, що з 2014 року Російська Федерація систематично порушує міжнародне гуманітарне право та міжнародні конвенції про охорону культурної спадщини, зокрема в окупованому Криму.

«Дії Росії вже завдали шкоди стародавньому місту Таврійський Херсонес, внесеному до Списку всесвітньої спадщини, а також Бахчисарайському палацу кримських ханів, внесеному до орієнтовного списку, та іншим об’єктам культурної спадщини», — пише Олександр Ткаченко.

Вснаслідок обстрілів у містечку Іванків Київської області згорів історико-краєзнавчий музей, в якому зберігалися роботи відомої української народної художниці Марії Примаченко.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: