Вакансії

Мистецька афіша

exc-5d7cdca3478b13088d6381bf
exc-5d7cdca3478b13088d6381bf

Щотижнева рубрика «Мистецька афіша» — підбірка найактуальніших подій у Києві та містах України.

МА11.jpg

ЛЕКЦІЇ

Світлина: PinchukArtCentre

Світлина: PinchukArtCentre

19 вересня, 19:00, PinchukArtCentre

Лекція Андрія Авдєєнка «Харківська галерея “Палітра”»

У межах серії лекцій «Харківська школа фотографії очима інсайдерів» відбудеться лекція Андрія Авдєєнка про харківську галерею «Палітра».Галерею «Палітра» відкрив Андрій Авдєєнко у 1997 році на базі однойменної фотолабораторії. За час її роботи в галереї відбулося понад 50 виставок, серед яких виставки Харківської школи фотографії. На лекції піде мова про історію галереї, а також будуть розглянуті окремі виставки.

Вхід: за реєстрацією.

ВИСТАВКИ

Аннабель Угренюк, City of men, 2019

Аннабель Угренюк, City of men, 2019

20 вересня, галерея Portal 11Виставковий проєкт Аннабель Угренюк «Urban Nightscape».Проєкт «Urban Nightscape» — це спроба з’єднати шматочки свого сприйняття світу в єдину картину. Художниця живе у великому місті, де її оточує певний пейзаж. Цей пейзаж, який складається з будинків, людей, машин, стовпів, ліхтарів, вихлопних газів і іншого, є частиною її життя та буднів. Ця картина знайома оку, вона сприймається як щось рідне. Ми живемо в еру технічного прогресу, коли урбанізація поглинає все навколо і міста з кожним роком зростають і розвиваються. Нам цього не уникнути і це є наша друга природа, пейзаж, який нам близький і знайомий навіть більше ніж флора і фауна. Тиша навколо, без звуку машин і людей насторожує. У цьому проєкті Аннабель Угренюк показує своє сприйняття без призми хорошого і поганого.

Вхід: вільний.

18 вересня, 12:00, Національний центр Олександра Довженка

Музей кіно: Виставка ВУФКУ. Lost & Found

Експозиція репрезентує історію міжнародного успіху Всеукраїнське фотокіноуправління — державної організації, яка у 1920-і роки сформувала успішну українську кіноіндустрію. ВУФКУ стало одним із кіногігантів у тогочасній Європі, вже серед сучасників здобувши славу «українського Голлівуду».Проєкт ВУФКУ. Lost & Found — це історія про революційний вибух в українському кіно, один із найуспішніших модернізаційних проєктів нашої культури, який було знищено й забуто майже на століття.

Вхід: вільний.

17 вересня, 19:00, IZONE

Artist talk: Ольга Ґанжа

Ольга Ґанжа – мультимедійна художниця, яка наразі живе та працює в Нідерландах. Її роботи варіюються від фотографій, графіки, книг до текстів та аудіовізуальних інсталяцій.

Під час резиденції в ІЗОЛЯЦІЇ Ольга працюватиме над своїм мистецьким дослідницьким проєктом «Мої озброєні матері». Це дослідження, засноване на архетипі матері та монументальній історії пострадянських країн.

Вхід: вільний.

19 вересня, великий зал синагоги на вулиці Вугільній 3, Львів

Артпроєкт «urban Winter 32/урбаністична ЗИМА 32»

Авторами проєкту «URBAN WINTER 32/УРБАНІСТИЧНА ЗИМА 32» є подружжя львівських незалежних кінорежисерів Сашка Балабай та Дарини Балабай.Сашко та Дарина займаються реалізацією сучасних кіно та фото проєктів з 2015 року. Проєкт «URBAN WINTER 32/УРБАНІСТИЧНА ЗИМА 32» — це мистецький пошук авторів, експеримент та реалізація певних рефлексій на оточення. Фотороботи, із яких складається експозиція, нагадують графічні замальовки вугільним олівцем на білосніжному папері — із першого погляду здається, що це результат глибокої пост обробки, але такого ефекту автори досягнули шляхом експериментів із ракурсами, світлом і природним тлом.

Вхід: вільний.

ЗАХОДИ

17 вересня, 18:00, 5-й під’їзд Держпрому (майдан Свободи 5/1)

Відкриття другої Бієнале молодого мистецтва

Вже цього тижня розпочинається друга національна Бієнале молодого мистецтва, яка триватиме з 17 вересня по 31 жовтня у Харкові. Більше про бієнале можна прочитати тут.

Вхід: вільний.

Кадр з фільму. Світлина: PinchukArtCentre

Кадр з фільму. Світлина: PinchukArtCentre

18 вересня, 19:00, PinchukArtCentre

Показ фільму Артура Арістакісяна «Долоні» (1993)

У межах публічної програми до виставки «Заборонене зображення» у PinchukArtCentre проведуть показ фільму Артура Арістакісяна .«Долоні» — повнометражний дебют молдавського та російського режисера Артура Арістакісяна. У стрічні показали серію притч про кишинівських жебраків та маргіналів: жінку, яка «сорок років» пролежала на землі, хлопця з інвалідністю, що дав обітницю не рушити з місця до приходу Царства Небесного, лахмітника, який збирає одяг мертвих, та інших. Режисер представляє героїв фільму борцями із системою, блаженними вільними людьми, які мають сміливість існувати поза нею. Фільм здобув призи різних міжнародних кінофестивалів, зокрема — приз Берлінського МКФ у 1994 році.

Вхід: за реєстрацією.

18 вересня, 19:00, IZONE

Арт-Середа: Тимофій Максименко Artist-talk

Тимофій Максименко розповість більше про свої проєкти, а також про такі мистецькі напрями як психогеографія та sound art.

Вхід: вільний.

20 вересня, 19:00, Dymchuk Gallery

Artist talk з художником Ярославом Солопом «Уречевлення/Objectified»

Під час зустрічі Ярослав Солоп розповість про свою художню і кураторську практику, а також розкриє деталі графічних серій «Навчання на дому» та «Енциклопедія дивовижних фактів». Розмову проведе Галина Глеба — мистецтвознавиця, учасниця Дослідницької платформи PinchukArtCentre.

Вхід: вільний.

З 20 по 22 вересня, M17 Contemporary Art Center

Frontier. VR Art Festival. KyivFRONTIER — фестиваль про мистецтво та віртуальну реальність. Цьогорічна тема — Reforming space: New monuments — говорить про те, як технології та мистецтво взаємодіють із простором, доповнюють матерію міста та створюють спільний досвід для містян. У програмі FRONTIER VR Art Festival: виставка у M17 Contemporary Art Center, мистецтво у віртуальній та аугментованій реальності, експозиції, що будуть інтегровані у місто та публічні простори за допомогою AR, шоу-кейси із використання технологій в культурі, перформанси й зустрічі з митцями, екскурсії виставкою, виступи віджеїв й VR-вечірки.

Вхід: за реєстрацією.

Світлина: «ЧервонеЧорне»

Світлина: «ЧервонеЧорне»

21 вересня, 13:30, галерея «ЧервонеЧорне», Канів

Artist talk у Каневі: розмова зі скульпторами з України, Японії, Німеччини та Франції21 вересня в галереї «ЧервонеЧорне» відбудеться творча розмова з учасниками Канівського міжнародного скульптурного симпозіуму. Цього року п’ять художників узяли участь у проєкті «Грані» та просто зараз працюють над новими роботами для скульптурного парку в Каневі. У рамках artist talk резиденти поділяться власними ідеями майбутніх скульптур, розкажуть про процес їхнього втілення.Реєстрація: тут.

До 5 жовтня

OPEN CALL для конкурсу інклюзивного дизайну та книговидання Inclusive Art Book Design Award 2019

У межах конкурсу організатори очікують від представників дизайн, видавничого та літературного сектору текстові та візуальні концепції книг, що будуть видані за методиками універсального дизайну та з використанням стандарту Брайля. Організатори вважають, що ширший діалог та залучення представників різних галузей дозволить створити літературні арт-буки сучасного доступного формату для широкої цільової аудиторії потребуючих читачів

Взяти участь: тут.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Зберегти

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: