Вакансії

Мистецька афіша

exc-5df6012a9eff7e06e62f1dec
exc-5df6012a9eff7e06e62f1dec

Щотижнева рубрика «Мистецька афіша» — підбірка найактуальніших подій в Україні.

МА24-02.jpg

ЛЕКЦІЇ

17 грудня, 19:00, PinchukArtCentre

Феномен Бориса Михайлова: лекція Єлени Петровської

У вівторок відбудеться завершальна лекція «Феномен Бориса Михайлова» в межах виставки «Заборонене зображення». Лекторка Єлена Петровська — філософиня, культурологиня, дослідниця візуального мистецтва, кандидатка філософських наук, провідна наукова співробітниця та керівниця сектору естетики Інституту філософії РАН.

Вхід: за реєстрацією.

18 грудня, 19:00, Closer

ОБРАЗ | Лекція Станіслава Туріни

Текст Станіслава Туріни до лекції:

«Буде невірно стверджувати, що моя цікавість зосереджена лише на тих, кого я знаю особисто, чи тих, хто проживав та проживає в Україні.

Я був далеко не у всіх містах України.

З Вікіпедії: «Найчастіше виділяють шість основних структурних рівнів життя: молекулярний, клітинний, організмовий, популяційно-видовий, біогеоценотичний та біосферний».

«Шо я 1?» — запитували А. В. та Д. О., цитуючи.

«Это попытка отыскать мнимые корни», — не  зовсім цитата.

«Хто всі ці люди, що бачили один і той самий пейзаж?», — Я. Ф.

«Немає ніяких нас», — цитує Я. Ф.

Вхід: за реєстрацією.

Світлина: ОБРАЗ | Лекція Станіслава Туріни

Світлина: ОБРАЗ | Лекція Станіслава Туріни

ВИСТАВКИ

18 грудня, 18:00, NAMU

Виставка  харківських художників Євгена Світличного та Володимира Шапощникова «Це коло ти залишиш»

Спільний проєкт Світличного та Шапошникова тривав десять років перші роботи датовані 1986-м, останні — 1999 роком, але  по суті ми можемо говорити про тридцятирічний відрізок часу, оскільки митці часто працювали зі своїми давніми творами. Ця практика починалася швидше як гра, коли  один автор допрацьовував роботи іншого. Поступово цей принцип набув форми і сталості концептуального жесту. На виставці художники представлять новий живопис, в якому вони досліджують античні й християнські образи. Живопис пишеться на аркушах ватмана, рулони якого передають із рук в руки (художники жодного разу не працюють одночасно і в одному просторі); розмір деяких робіт сягає 4 метрів.

Кураторки виставки: Лєра Полянськова, Оксана Баршинова 

Концепція експозиції: Іван Світличний

Вхід: згідно тарифу музею.

18 грудня, 19:00, Portal 11

 «Жива Земля» 

В проєкті «Жива Земля» автор наголошує на тому, що ми  повинні навчитись отримувати радість від спілкування з живим. Подорожуючи світом, відкриваючи для себе нові країни та континенти або ж просто прогулюючись на природі ми повинні усвідомлювати, що життя, яке нас оточує — прекрасне та цінне.

Вхід: вільний.

 з 20 грудня 2019 по 20 січня 2020 года Центр культурної комунікації Клайпеди, Литва

LOVE, LUST & FURY

Клайпедське відділення спілки фотохудожників Литви в межах місяця фотографії представляє виставку сучасної української фотографії LOVE, LUST & FURY.

Художники / -ці: Валентин Бо, Яна Кононова, Саша Курмаз, Анастасія Лазуренко, Андрій Ломакін, Юлія Кривич, AntiGonStaff, Андрій Бойко, Сергій Мельниченко, Богдан Гуляй, група GORSAD, Ігор Чекачков і STASIK.

Куратори Даріус Вейчакаускас, Галина Глеба

Вхід: вільний.

Група GORSAD

Група GORSAD

До 24 грудня. Bunkermuz gallery, Тернопіль

Олена Каїнська. Світло приходить з Тиші

Олена Каїнська:

 «Мої картини-сновидіння ведуть до середини, у підсвідомість, до ядра. В пошуках самого себе глядач подорожує крізь уявний світ, казкові ліси, наповнені символічними образами й архетипічними символами, населені дивними істотами, кожна з яких слугує дороговказом до пункту призначення — серця. Моєю метою є зробити людей щасливішими».

Вхід: вільний.

14–28 грудня, Кмитівський музей образотворчого мистецтва ім. Й. Д. Буханчука, Житмир

Експериментальна експозиція #1

Завершальний епізод у межах програми «Жести ставлення». Він став спробою уявити спосіб майбутнього постійного показу сучасного мистецтва у Кмитівському музеї. 

Автор(к)и: Бабі Бадалов, Олена та Віктор Воробйови, Жанна Кадирова, Дана Косміна, Влодко Костирко, Микола Карабінович, Юрій Лейдерман, Катя Лiбкiнд, Iгор Подольчак, Шон Снайдер, Влада Ралко, Юрій Пікуль, Олександр Стешенко, Юрій Соломко.

Куратор: Нікіта Кадан

Вхід: вільний.

Світлина: Влада Ралко, з серії «Зона тиші», 2019

Світлина: Влада Ралко, з серії «Зона тиші», 2019

ЗАХОДИ

18 грудня, 19:00, PinchukArtCentre

Показ та обговорення «Співає Івано-Франківськтеплокомуненерго»

«Співає Івано-Франківськтеплокомуненерго» — це музична документальна комедія, у якій режисерка показала життя хору профспілкової комунальної служби. Фільм показує армагедон, який відбувається в Україні щороку під час опалювального сезону. На комунальників навалюється шквал скарг із різних установ і всі поломки потрібно швидко усунути. 

Після показу відбудеться обговорення фільму за участі режисерки.

Вхід: за реєстрацією.

18 грудня, 19:00, IZONE

Арт-Середа: Евгенія Лаптій | Околоток

У межах проєкту Арт-Середа відкриється авторська виставка фотографки Євгенії Лаптий  «Околоток».

Євгенія Лаптий — фотографка, народилася і живе в Харкові. Закінчила Харківську художню академію дизайну і мистецтв за спеціальністю історія мистецтв. Виставлялась в Україні, Австрії та Італії. Використовуючи постановочну фотографію як метод оповіді, Євгенія збирає архетипи, де кожен персонаж наділений соціальним статусом і характерними рисами.

Вхід: вільний.

19 грудня, 19:00, Closer

Перформативна дискусія і показ фільму «[Не] торкайся»

Фільм отримав Золотого Ведмідя 68-го Берлінале. «[НЕ] ТОРКАЙСЯ» — це максимально відверте документальне дослідження тілесності та сексуальності. Перед показом фільму перформери Postplaylab прямо та опосередковано заохотять глядачів до дослідження себе та до пошуків відповідей на, здавалося б, такі прості, але насправді складні питання про тіло та його вплив на життя людини.

Квитки: тут.

21 грудня з 15.00 до 23.00, Lem Station, ЛьвівART SALE IIIArt Sale Lviv — мистецький проєкт спрямований на діалог між мистецьким середовищем та широкою аудиторією.Проєкт здійснює ознайомлення з українськими митцями сучасності, їх популяризацію, пояснення доступності образотворчого мистецтва широкому колу глядачів та важливість інвестування в мистецтво.Вільний простір та зародження новітніх традицій арт-ринку у Львові.Вхід: 50 грн.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Зберегти

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: