Вакансії

Архітектор Президентського університету розповів про майбутнє павільйонів ВДНГ

Павільйон №13 @UkrainianModernism
Павільйон №13 @UkrainianModernism

Головний архітектор Президентського університету, який планують будувати на території Експоцентру у Києві, Віталій Молочко у пості на фейсбуці розповів про долю приміщень ВДНГ. Наразі на візуалізації Президентського університету не представлені павільйони № 13, 17 та 19. Проте на минулому тижні почався демонтаж 19-го павільйону. 

За його словами, павільйон №13 не розміщений в освітньому кластері, тобто не залучений в зоні проєктування. У жовтні на місці павільйону вугільної промисловості № 13 відкрився «Павільйон культури» — нова інституція, що працює на перетині сучасного візуального мистецтва, нової музики й архітектури.

Павільйон №17 «залучений в інтеграцію з університетом, але в ньому планується збереження чинної школи». Проте Молочко наголошує, що обʼєкт не належить до пам’яток архітектури та містобудування. 

Павільйон №19 «був визначений замовником для реконструкції». Молочко зазначає, що згідно з технічним звітом металеві конструкції та елементи перебувають в аварійному стані. На місці приміщення планують збудувати чотириповерхову будівлю з підземними приміщеннями, в якій розмістять лабораторії.

Попри демонтаж 19-го павільйону, проєкт Президентського університету перебуває на стадії розробки. Презентацію обʼєкта планують в кінці лютого. За словами міністра освіти та науки Сергія Шкарлета, університет коштуватиме 7,2 мільярда гривень.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: