Вакансії

Артдилерку Барбару Гледстоун звинуватили в токсичних методах роботи

Артдилерка Барбара Гледстоун та її партнер Макс Фалькенштайн @gettyimages
Артдилерка Барбара Гледстоун та її партнер Макс Фалькенштайн @gettyimages

Колишня співробітниця Gladstone Gallery у Нью-Йорку Лора Хіггінс подала судовий позов проти артдилерки Барбари Гледстоун та її партнера Макса Фалькенштайна. Хіггінс звинувачує їх у жорстокому поводженні, помсті та токсичних методах роботи. 

Хіггінс, яка працювала в галереї з 2016 до 2021 року, запевняє, що на неї підвищували голос і принижували, а одного разу вона навіть зазнала фізичного насильства — Гледстоун жбурнула в неї примірник для персоналу. Також у своєму позові Хіггінс стверджує, що зіткнулася з помстою та «хибною критикою» після того, як висловила своє невдоволення стосовно порушення оплати праці, а також ґендерної та расової дискримінації в галереї. За словами адвокатки Хіггінс Дебри Вабнік, «зусилля її клієнтки захистити інших співробітників інституції слід було оцінити та схвалити, натомість вони сприйнялися зневажливо і це зрештою призвело до того, що вона втратила роботу». Як повідомляє Hyperallergic, представник Gladstone Gallery заявив, що звинувачення Хіггінс «не мають підстав».

Згідно з позовом вороже ставлення щодо Хіггінс почалося після того, як вона поскаржилася на фіндиректорку галереї Стейсі Туніс, яка нібито маніпулювала системою нарахування зарплати — не враховувала понаднормову роботу працівників. У позові також зазначені звинувачення у ґендерній та расовій дискримінації, зокрема переслідування колишнього ЛГБТ-співробітника. За словами Хіггінс, після того, як вона пішла з галереї, негативні відгуки від Gladstone Gallery не дозволили їй здобути посаду в студії Джорджа Кондо, якого повʼязують багаторічні професійні відносини з Гледстоун. Хіггінс вимагає відшкодування збитків у розмірі, який буде визначено на судовому засіданні. Окрім цього, жінка хоче отримати компенсацію за послуги адвоката. Також вона просить суд публічно оголосити, що керівники галереї «займалися незаконними практиками працевлаштування».

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: