Вакансії

Аукціони Christie’s, Sotheby’s і Phillips візьмуть участь у міжнародному розслідуванні активів російських олігархів

@radiovan
@radiovan

Аукціонні будинки Christie’s, Sotheby’s і Phillips візьмуть участь у міжнародному розслідуванні, повʼязаному з активами російських олігархів, які потрапили під санкції. 

Міністерство фінансів США оприлюднило подробиці діяльності міжнародної оперативної групи Russian Elites, Proxies, and Oligarchs (REPO), яка займеться активами, що належать особам із «чорного списку» й тими, хто пов’язаний з президентом рф.  Співробітники оперативної групи, ймовірно, досліджуватимуть колекції творів мистецтва Романа Абрамовича, Михайла Фрідмана, Алішера Усманова та членів родини Ротенбергів. Наразі санкції забороняють аукціонним будинкам здійснювати угоди з росіянами, внесеними до чорного списку, та з їх афілійованими особами за кордоном.

«Ми абсолютно суворо дотримуємося чинних санкцій і уважно стежимо за будь-якими оновленнями списків», — йдеться у заяві представника Sotheby’s.

Нещодавно ми писали про те, що аукціонні доми Sotheby’s і Christie’s повідомили виданню The Art Newspaper, що скасують свої майбутні аукціони російського мистецтва через повномасштабне вторгнення рф на територію України. Ці аукціони, які проводяться двічі на рік у Лондоні (у листопаді-грудні та на початку червня), давно стали фаворитами серед російських колекціонерів. 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: