Вакансії

Автор фотографій бійців на «Азовсталі» повернувся з полону рф

Захисник Маріуполя та фотограф Дмитро Козацький із позивним «Орест», який знімав військових на «Азовсталі», повернувся з полону рф. Про це повідомила сестра Козацького у своєму інстаграмі.

20 травня Дмитро Козацький у своєму твіттері повідомив, що потрапив у полон під час евакуації бійців з «Азовсталі». Він залишив посилання на свої роботи та закликав відправляти їх «на всі журналістські премії та фотоконкурси». Вже у червні Оресту присудили спеціальну нагороду польської фотопремії Grand Press Photo 2022.

«Ми віримо, що Дмитро отримає цей диплом особисто під час конкурсу наступного року. Ми чекатимемо на нього, живого і здорового», — сказала під час урочистої церемонії вручення нагород голова фундації Grand Press Вероніка Міровська.

На початку вересня Дмитро Козацький здобув перше місце в категорії Press/War та друге — у загальній категорії Press на французькому конкурсі Prix de la Photographie Paris. Також його роботи отримали дві нагороди International Photography Awards. Орест посів перше місце в категорії «Редакція / Преса / Війна / Конфлікт» і третє — у категорії «Редакція / Преса / Фоторепортаж / Оповідання».

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: