Вакансії

Автору фотографій бійців на «Азовсталі» присудили нагороду Grand Press Photo 2022

Фото Дмитра Козацького
Фото Дмитра Козацького

Захиснику Маріуполя та фотографу Дмитру Козацькому з позивним «Орест», який знімав військових на «Азовсталі», присудили спеціальну нагороду польської фотопремії Grand Press Photo 2022.

«Ми віримо, що Дмитро отримає цей диплом особисто під час конкурсу наступного року. Ми чекатимемо на нього, живого і здорового», — сказала під час урочистої церемонії вручення нагород голова фундації Grand Press Вероніка Міровська.

Цьогорічним переможцем фотопремії став репортер The Washington Post Войцєха Гжендзінський. На його фотографії зображена українка Ірина Манюкіна, яка грає на фортепіано у зруйнованій від вибуху авіабомби власній квартирі у Білій Церкві на Київщині.

Нагороди отримали також інші фотожурналісти, які знімали війну в Україні. Серед них Єнджей Новіцький із видання Gazeta Wyborcza із фотографією львівського залізничного вокзалу в перший день війни, а також фоторепортер Аgencja Reporter Марек Березовський, який показав у кадрі наступ російських військ 24 лютого.

Нагадаємо, 20 травня Дмитро Козацький у своєму твіттері повідомив, що потрапив у полон рф під час евакуації бійців із «Азовсталі». Він залишив посилання на свої роботи та закликав відправляти їх «на всі журналістські премії і фотоконкурси».

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: