Вакансії

Огорожу на Байковому кладовищі не демонтують

«Друзі, чудова новина! Схоже, огорожу Байкового ми з вами врятували.

Це — припис Департаменту охорони культурної спадщини КМДА за підписом Олександра Никоряка, адресований керівництву Байкового кладовища»,написала на своїй сторінці у Facebook Ольга Балицька.

Департамент охорони культурної спадщини КМДА вимагає не проводити роботи на території Байкового кладовища, оскільки вони суперечать вимогам Закону «Про охорону культурної спадщини». Тепер Ритуальна служба має подати документи на проведення реставраційних робіт.

«Комплекс Байкове кладовище має статус пам’ятки національного значення. Огорожа — є щойно виявленим об‘єктом культурної спадщини. Ми підготували відповідний припис про заборону робіт з огорожею до надання на розгляд науково-проєктної документації в установленому порядку», — наголосив директор Департаменту Олександр Никоряк.

Окрім того, департамент направив до Міністерства культури листа щодо проведеного обстеження об’єкту.

Нагадаємо, що тиждень тому ритуальна служба «Спеціалізований комбінат підприємств комунально-побутового обслуговування» оголосила тендер на демонтаж цегляних стін на Байковому кладовищі. Орієнтовна вартість проєкту становила 22 мільйони гривень.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Зберегти

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: