Вакансії

Чотири фільми українських режисерів увійшли до програми кінофестивалю у Карлових варах

У межах програми Міжнародного кінофестивалю у Карлових Варах відібрали понад 40 кінопроєктів, які покажуть у наступних номінаціях Works in Progress, First Cut+ Works in Progress, Docs in Progress, Works in Development – Feature Launch та Eurimages Lab Project Award. До списку відібраних проєктів пройшли чотири стрічки від українських режисерів.

У програмі Works in Progress заявлено фільм «Стоп-Земля», його проєкт один із переможців Одинадцятого конкурсного відбору Держкіно. Режисерка — Катерина Горностай, продюсери – Віталій Шереметьєв, Наталія Лібет, Геннадій Кофман, Ольга Бесхмельниціна, Вікторія Хоменко (Україна). Сюжет розповідає про одинадцятикласницю Машу, її історія відображає типового підлітка, перед яким стає важкий вибір майбутньої професії, пізнається перша дружба, кохання та розчарування. 

У Eurimages Lab Project Award номіновано одразу дві українські стрічки.  «Степне» режисерка Марина Врода та експериментальний фільм «Утопія» режисера Юрія Речинського.

У Works in Development – Feature Launch Україну представляє Єлизавета Сміт з фільмом «Вакум». Сюжет розповідає історію археологині Марти, яка після втрати батька повертається в рідне місто. Вона хотіла як найшвидше продати квартиру та повернутись до звичного життя, але доля внесла свої корективи.

На початку липня назвуть переможців, які отримають на реалізацію кінопроєктів 165 тисяч євро.

Обкладинка: кадр з фільму «Утопія» режисера Юрія Речинського

©horseandfruits

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Зберегти

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: