Вакансії

Чотири німецькі музеї підозрюють у зберіганні незаконно вивезених обʼєктів

@hyperallergic
@hyperallergic

Чотири німецькі музеї підозрюють у зберігання незаконно вивезених обʼєктів — Музей Ремера-Пеліцеуса в Гільдесхаймі, Музеї Рейса-Енгельхорна, Музей Трірського університету та Єгипетський музей Боннського університету. Йдеться про справу, пов’язану з незаконним продажем єгипетських старожитностей Музею Метрополітен та Лувру Абу-Дабі на підставі дозволу від Лувру у 2016 році.

Раніше Паризький суд видав європейські ордери на арешт чотирьох гамбурзьких дилерів, серед яких німецький дилер вірменського походження Сероп Симонян, який, ймовірно, відіграв ключову роль у продажу близькосхідних і північноамериканських старожитностей музейним інституціям. Підозрювані стверджують, що більшу частину обʼєктів із Єгипту вивезли ще в 1970-х роках, коли такі дії вважалися законними. За їхніми словами, десятиліттями артефакти зберігались у чотирьох німецьких інституціях.

Нагадаємо, наприкінці травня колишньому директору музею Лувр Жан-Люку Мартінесу висунули звинувачення в «співучасті в організованому шахрайстві» та відмиванні грошей. Він обіймав посаду з 2013 до 2021 року. Він заперечує будь-які правопорушення зі свого боку.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: