Вакансії

DCCC запустив подкаст про культуру в умовах війни

У межах тимчасового соціального хабу DCCC запустив подкаст про культуру в умовах війни — ПОМІЖ. У ньому журналістка Оля Василець говорить з українськими культурними діячами про проєкти, над якими вони зараз працюють, цілі, які вони ставлять перед собою, та те, якою бачать українську ідентичність.

«Важливо, що вже зараз, у часи повномасштабної війни, у нас є змога говорити та робити якісь перші кроки до усвідомлення цього досвіду. Ми намагаємось фіксувати стан країни, регіонів, людей; збирати історії такого, сподіваюся, швидкого, проміжного етапу, змін і трансформацій, поки ще вони свіжі й не забуті. Наш подкаст якраз про це. Різні культурні сфери, досвіди, географія. Різні люди, зібрані в розмовах ПОМІЖ», — розповідає ведуча Оля Василець.

За словами авторів проєкту, таким чином вони намагаються осмислити роль культури у воєнний час та її здатність відповідати на сучасні виклики. Прослухати подкаст можна на платформах Apple Podcast, Google Podcast, Spotify, YouTube. Нині вже представлено 2 епізоди, в одному з яких керівник кіноархіву Довженко-Центру Олександр Телюк розповідає про стан української кіноіндустрії після повномасштабного російського вторгнення, боротьбу проти ліквідації найбільшого архіву фільмів в Україні, кіноспадщину та її втрачені імена.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: