Вакансії

До санкційного США списку потрапила міністерка культури рф

ольга любімова @kp.ru
ольга любімова @kp.ru

США запродавали санкції проти міністерки культури рф ольги любімової. Також до відповідного списку потрапили 48 очільників регіонів та 8 міністрів. 

У заяві зазначається, що нові санкції спрямовані на те, аби «зменшити здатність росії продовжувати свою жорстоку війну та отримувати ресурси, які використовуються для її підтримки». У грудні 2022 року ЄС також запровадили санкції проти любімової, оскільки вона є причетною «до знищення культурної спадщини та артефактів України», а також її звинуватили у підтримці лнр та днр. 

Сама любімова є прихильницею путінського режиму, прикладом, напередодні річниці повномасштабного вторгнення рф, 23 лютого вона заявила, що наразі  «створюється цілий пласт культури, створений бійцями і митцями», які «дарують своє мистецтво солдатам, офіцерам і їхнім родинам, наповнюючи їхні й час красою та радістю». 

Нагадаємо, крадіжка росіянами обʼєктів мистецтва в Україні є найбільшим пограбуванням із часів Другої світової, коли нацисти вивозили з окупованих країн відповідні предмети. Про це пише видання The New York Times.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: