Вакансії

documenta 15 скасувала дискусійну панель через звинувачення в антисемітизмі

@documenta
@documenta

Виставка сучасного мистецтва documenta 15 скасувала серію дискусій, що мала бути присвячена звинуваченням заходу в антисемітизмі, які почали закидати ще у січні 2022 року. Низка діалогів, що також зачіпала теми ісламофобії та расизму, мала початися 7 травня й тривати протягом трьох тижнів. 

Наприкінці квітня Йозеф Шустер, президент Центральної ради євреїв Німеччини, розкритикував ініціативу виставки провести серію переговорів, спрямованих на розгляд цієї теми. Міністерка культури Німеччини Клаудія Рот спростувала звинувачення, наголосивши, що «Німеччина з її історичною відповідальністю є особливим місцем у тому, що стосується боротьби з антисемітизмом і свободою творчості». Також Рот погодилася бути посередником між Центральною радою євреїв Німеччини, яка розкритикувала виставку через проведення серії діалогів, та documenta 15, пообіцявши зробити все, «щоб переговори щодо зміцнення довіри відбулися».

Нагадаємо, що за шість місяців до відкриття documenta 15 керівництво зіткнулося зі звинуваченнями в антисемітизмі, які висунув «Альянс проти антисемітизму» через імовірний звʼязок виставки з рухами Boycott, Divestment, and Sanctions (BDS у 2019 році визнано у Німеччині незаконним), які підтримують надання повної рівності палестинським громадянам. «Альянс проти антисемітизму» заявив, що рух BDS підтримують два члени консультативної ради documenta — куратор Чарльз Еше та художник Амар Канвар.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: