Вакансії

Долю монумента Катерині II в Одесі вирішуватимуть на громадських обговореннях

@suspilne.media
@suspilne.media

Долю монумента Катерині II в Одесі вирішуватимуть на громадських обговореннях, яке відбудеться 19 вересня. Про це повідомляє Одеська міська рада в телеграм.

Відповідальним за проведення заходу призначили міське управління з питань об’єктів культурної спадщини. Після громадських обговорень планують провести електронне опитування жителів громади, яке триватиме з 20 вересня по 20 жовтня.

Нагадаємо, у липні електронна петиція про заміну монумента Катерини II на скульптуру американського порноактора Біллі Керринґтона набрала необхідну кількість голосів, аби її розглянув Президент України Володимир Зеленський.

Сам Президент звернувся до Одеської міської ради «з проханням розглянути порушені в петиції питання відповідно до компетенції». Натомість міський голова міста Геннадій Труханов заявив, що виступає проти знесення обʼєкта.

«Я проти знесення статуй. Навіть якщо ми руйнуємо пам’ятники, історія не змінюється. Знаю, що зібрано петицію з 25 тисячами підписів, але я чекаю. З такою логікою мені (треба — ред.) також прибрати пам’ятник Пушкіну чи Гагаріну? Це не має сенсу», — зазначає Труханов.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: