Вакансії

Донецька прокуратура відкрила кримінальне провадження щодо знищення колекції музею Куїнджі в Маріуполі

@pravda
@pravda

Донецька обласна прокуратура відкрила кримінальне провадження за фактом знищення російськими окупантами фондів Художнього музею імені Архипа Куїнджі та приватного музею комп’ютерної техніки у Маріуполі за статтею 438 Кримінального кодексу України (порушення законів та звичаїв війни). Про це пише Офіс генерального прокурора України у своєму телеграм-каналі. 

За даними слідства, у результаті масованих обстрілів збройними силами рф пошкоджено будівлю художнього музею. Фонди інституції налічували близько 2 тисяч експонатів, зокрема твори живопису, скульптури, доля яких наразі невідома. Також знищено колекцію приватного некомерційного музею ретрокомп’ютерів і приставок, яка налічувала понад 500 експонатів.  Досудове розслідування здійснюється Генеральним управлінням СБУ в Донецькій та Луганській областях.

Нещодавно ми писали, що внаслідок авіаудару окупанти рф знищили Художній музей імені Архипа Куїнджі в Маріуполі. Втім, за словами голови Національної спілки художників України Костянтина Чернявського, на момент бомбардування в музеї не було оригіналів робіт Куїнджі, а тільки копії авторства Андрія Яланського та Олександра Ольхова. Проте в музеї зберігалися роботи інших художників, серед яких Іван Айвазовський, Микола Глущенко, Тетяна Яблонська.  

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: