Вакансії

Дві українські мисткині створили артбук про тимчасово окуповані Донецьк та Луганськ

Художниця Катерини Алійник та дослідниця і кураторка Наташа Чичасова створили артбук спогадів про тимчасово окуповані Донецьк та Луганськ. Проєкт отримав назву «Колективні фантазії та восточные ресурсы».

Книжка присвячена рідним містам мисткинь та спогадам про них. Проєкт започаткували під час резиденції «Коли оповідь було перервано?», де Катерина та Наташа працювали над текстами про Донбас. Свій діалог авторки почали вести в телеграм-чаті, де описували досвід втрати дому, поїздки на окуповані території, постійне копирсання в спогадах і втрачених ландшафтах.

Катерина Алійник

«Слово за слово, і виявилось, вони мають багато непроговорених питань, що турбують їх уже 9 років війни. Врешті ці рефлексії вилились у спільний артбук, таку собі книгу-листування», — розповідають авторки.Книжка містить опис досвіду втрати дому, поїздки на окуповані території, постійне копирсання в спогадах і втрачених ландшафтах. На думку авторок, цей проєкт — спроба розвінчати міфи про тамтешніх жителів. Особливо ті стереотипи, які всі ці роки підтримували в суспільстві наративи маргіналізації та сепарації. Придбати книжку можна за посиланням.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: