Вакансії

Директор Галереї Уффіці виступив проти скасування російської культури

Галерея Уффіці @10місць.укр
Галерея Уффіці @10місць.укр

Директор Галереї Уффіці Айке Шмідт назвав скасування російської культури «помилковим і шкідливим». Про це він розповів в інтерв’ю російському виданню ТАСС.

«На жаль, можна [скасувати російську культуру], як можна відрізати руку, так само можна спробувати відрізати частину універсальної світової культури. Але це неможливо без величезної шкоди, не кажучи вже про нестерпні болі та величезну втрату крові. Це метафора. Без Толстого, Достоєвського, Шостаковича й до сучасних митців світова культура неймовірна б збідніла. Людство це відкинуло б назад. Неймовірна помилка відмовлятися від російської культури», — заявив Айке Шмідт.

Окрім того, на початку січня інституція відкрила Музей російських ікон. У межах експозиції представили близько 80 ікон, зібраних Медічі у XVIII–XIX століттях.

Нагадаємо, що крадіжка росіянами обʼєктів мистецтва в Україні є найбільшим пограбуванням із часів Другої світової, коли нацисти вивозили з окупованих країн відповідні предмети. Про це пише видання The New York Times.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: