Вакансії

Олафур Еліассон став Послом доброї волі ООН

Олафур Еліассон у своїй багаторічній практиці звертається до питань екології та середовища. Українському глядачеві він знайомий з виставки Democracy Anew?, де експонували його роботу Still River. А також у своїй колонці Лариса Венедіктова написала про масштабну виставку митця у лондонському Tate Modern.

Тепер Еліассон вирішив працювати у новому для себе полі – політиці.

Олафур Еліассон, The weather project, 2003. Світлина:   wetransfer

Олафур Еліассон, The weather project, 2003. Світлина: wetransfer

Олафур Еліассон, The weather project, 2003. Світлина:   wetransfer

Олафур Еліассон, The weather project, 2003. Світлина: wetransfer

У неділю Організація Об’єднаних Націй оголосила, що дансько-ісландський художник названий Послом доброї волі Програма розвитку ООН. На новій посаді художник буде допомагати організації «підвищувати рівень обізнаності та мобілізувати підтримку» через різні проєкти.

Крім мистецької практики, Еліассон також заснував Little Sun, соціальне підприємство, яке виробляє світлодіодні лампи та зарядні пристрої, що працюють на сонячній енергії. Ініціатива заснована з метою забезпечити доступне світло та енергію громадам без доступу до електричних мереж.

У заяві ARTnews Еліассон пише: «Життя на Землі — це співіснування людей, тварин, екосистем та навколишнього середовища. Співіснування прекрасне, генеративне, хаотичне та складне. Ми живемо на одній планеті. Саме тому всі повинні серйозно задуматись над надзвичайною кліматичною ситуацією».

Раніше ми також писали, що Інститут сучасного мистецтва Лос-Анджелеса перейде на сонячну енергію.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Зберегти

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: