Вакансії

Франція виділить 1 мільйон євро для допомогти українським митцям

@see.news
@see.news

Уряд Франції запускає фонд підтримки в розмірі 1 мільйона євро для українських художників і професіоналів мистецтва, які були змушені покинути країну через повномасштабне російське вторгнення. Також ініціатива підтримуватиме «російських художників-дисидентів». 

Програма Pause фінансуватиме українських митців та їхні сім’ї протягом трьох місяців. До програми належить мережа резиденцій від міністерства та Cité internationale des arts — міжнародної резиденції, розташованої в Парижі. Близько 750 000 євро підуть на створення телефонної служби українською та російською мовами для того, аби «швидше орієнтувати зацікавлених людей» у проєкті.

Розелін Башелот-Наркен, міністерка культури, минулого тижня зустрілася з представниками французьких мистецьких організацій та обговорила ініціативу підтримки українських художників у вигляді дослідницьких грантів і фінансування мистецьких проєктів, організацій виставок. Також міністерство виділить додаткові 300 000 євро для того, аби українські студенти могли вступати до навчальних закладів, які належать Міністерству культури.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: