Вакансії

Оголосили журі Другої Бієнале молодого мистецтва

Друга Бієнале молодого мистецтва відбудеться восени 2019 року в Харкові з 17 вересня по 31 жовтня. Журі обере трьох переможців з-поміж учасників. На офіційній сторінці у Facebook організатори повідомляють:

Ботсад. Світлина: Інна Роменська-Накипіло

Ботсад. Світлина: Інна Роменська-Накипіло

«Для нас дуже важливо, що три переможні проєкти обиратиме міжнародне журі, що складається з досвідчених і уважних експертів та експерток у царині сучасного мистецтва, і ми з радістю оголошуємо його склад:

Яра Бубнова. Кураторка, арт-критикиня, до недавнього часу учасниця ради європейської бієнале Manifesta, директорка Інституту сучасного мистецтва в Софії, комісарка національного павільйону Болгарії на Венеційській бієнале у 2019 році.

Девід Елліотт. Куратор та письменник, автор книжок про сучасне мистецтво, куратор першої Національної української бієнале у 2012 році.

Антон Відокль. Куратор бієнале Manifesta 6 (2006), художник, учасник Венеційської бієнале, бієнале в Дакарі та в Лодзі, засновник та директор e-flux.

25 вересня в освітній програмі відбудеться показ фільму Антона Відокля “Комуністична революція була викликана сонцем” і обговорення за участі автора.

Юлія Ваганова. Мистецтвознавиця, арт-менеджерка, заступниця генеральної директорки з музейної та виставкової діяльності Мистецького Арсеналу. В минулому заступниця генерального директора з виставкової роботи та міжнародних зв’язків Національного художнього музею України.

Влада Ралко. Сучасна українська художниця, лауреатка премії Всеукраїнського трієнале живопису, учасниця понад 50 національних та міжнародних виставок, членкиня Спілки художників України, номінантка топ-100 людей культури України за версією журналу Новий час у 2017 році».

Куратори цьогорічної Бієнале — Борис Філоненко (Харків), Дарина Скринник-Миська (Львів) і Анастасія Євсєєва (Львів).

Ботсад ХНУ ім Каразіна. Світлина: Борис Філоненко

Ботсад ХНУ ім Каразіна. Світлина: Борис Філоненко

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: