Вакансії

Іванківський історико-краєзнавчий музей внесли в список об’єктів для відбудови

@the-village
@the-village

Іванківський історико-краєзнавчий музей з роботами Марії Приймаченко одним із перших внесли в список об’єктів для відбудови. Про це повідомив міністр культури та інформаційної політики Олександр Ткаченко. Нині МКІП шукає міжнародних партнерів, які візьмуть об’єкт під свій патронаж для відбудови, вартість якої оцінюють у 25 мільйонів гривень. 

Музей зруйнували окупанти рф у перші дні повномасштабної війни. Інституцію заснував місцевий житель Іванкова, краєзнавець Петро Зінченко, у 1980 році. Тут зберігалося 410 експонатів, зокрема рештки скелета мамонта, посуд і знаряддя праці, гроші з часів бронзової доби, періоду черняхівської культури та Київської Русі, козацька зброя, давні ікони й предмети періоду Другої світової війни. Також колекція музею містила картини Марії Приймаченко. Частину робіт вдалося врятувати: 14 картин з 25, представлених у музеї, місцеві жителі сховали у своїх домівках.

Нещодавно ми писали, що внаслідок повномасштабного вторгнення рф пошкоджено або зруйновано близько 30 музеїв і понад 380 пам’яток культури.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: