Вакансії

Команда «Довженко-Центру» відреагувала на усунення в. о. генерального директора інституції

@birdinflight
@birdinflight

Довженко-Центр відреагував на усунення Олени Гончарук від виконання обов’язків в. о. генерального директора інституції. Команда центру назвала такі дії «рейдерським захопленням» та наголосила, що не визнає процедуру призначення нового керівника.

Співробітники інституції заявили, що чинитимуть спротив наказам і діям, які несуть загрозу цілісності інституції. Відповідну заяву підписали 25 працівників фільмофонду. У ній наголошується, що Держкіно «здійснило повномасштабне вторгнення в Довженко-Центр і поставило свого «антикризового гауляйтера».

«Керівництво Держкіно на чолі з Мариною Кудерчук систематично: підриває репутацію сталої інституції з міжнародним ім’ям, яка робить вагомий внесок у культурну дипломатію, особливо під час війни; публічно ганьбить колектив Довженко-Центру; знецінює нашу роботу з українською кіноспадщиною; безпідставно звинувачує в бездіяльності, неефективному управлінні та неналежному виконанні обов’язків», — зазначає інституція.

Нагадаємо, 2 листопада Держкіно оприлюднило заяву, що Олену Гончарук відсторонено від виконання обов’язків в. о. генерального директора «Довженко-Центру» через «неналежне виконання обов’язків». Нового директора призначать за результатами конкурсу, а сама Гончарук залишається на посаді керівниці Музею кіно Довженко-центру.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: