Вакансії

Куди піти з 1 серпня по 7 серпня

Алевтина Кахідзе, Полуниця Андріївна №4, 2014 рікВиставка «Жінки на війні» в Fridman Gallery, Нью-Йорк
Алевтина Кахідзе, Полуниця Андріївна №4, 2014 рік Виставка «Жінки на війні» в Fridman Gallery, Нью-Йорк

Виставка «Мистецтво воєнного стану. Архів»

Коли: з 24 лютого до дня перемоги 

Дe: The Naked Room, Київ 

Для багатьох українських митців потреба реагувати миттєво стала життєво необхідною дією — способом каналізації надто сильних емоцій, актом персонального протистояння російській агресії. Художники публікують свої твори в соціальних мережах, де ті миттєво стають частиною колективного переживання. З початку повномасштабного вторгнення росії ГО МСМ започаткували проєкт «Мистецтво воєнного стану. Архів». Щодня Ольга Балашова, Галина Глеба та Тетяна Лисун ведуть своє кураторське спостереження за митцями, які реагують на війну мистецтвом. Кожна робота в архіві має дату публікації у соцмережах, яка зазвичай збігається із датою створення. Точкою відліку кураторського спостереження є четвер 24 лютого, коли вся країна прокинулася від перших бомбардувань. І воно триватиме до нашої перемоги.

На виставці в галереї The Naked Room показані роботи з цього зібрання, які наразі доступні для експонування. Вона триватиме до моменту, коли буде оголошено про фактичне і юридичне завершення військового стану.

Виставка «Простори. Українська виставка»

Коли: з 7 липня до 6 серпня

Дe: Gallery ARKA, Вільнюс

На виставці представлені художники різної географії і медіа. У час війни все змінює свій контекст. Наприклад, дерев’яні скульптури із серії «Десять постатей» Миколи Малишка, які розпадаються, розвалюються на тілесні частини, сьогодні глядачі сприймають гостріше ніж до війни. Або графічні листи Павла Макова початку 2000-х, де радянський олов’яний солдатик атакує Пентагон чи об’єкт «Фонтан виснаження», який цьогоріч представляє Україну в національному павільйоні Венеційського бієнале. Або наївний живопис Дмитра Молдованова з образами людей і звірів на межі конфлікту, нападу, жертовності. Де присутній бурий ведмідь, який традиційно асоціюється з Росією. Жест абстрактного мистецтва проєкту «Форма» від Ігоря Яновича близький до брутального жесту навколишніх подій. Андрій Сагайдаковський – на замучених, замордованих килимках, який закликає нас до персональної гармонії і роздумів. Am rande der Welt – кінець землі чи світу зі знайомим нам димом над горизонтом. Як це могло статись до війни? Звідки такі збіги та передбачення. Чи ми все вигадали? Чи відчули? Чи просто шукаємо там, де можемо знайти?

Виставка «Ампутована весна»

Коли: з 7 липня до 6 серпня 

Дe: Ya Gallery, Київ

Фотовиставка – частина днів культури творчого об’єднання незалежних митців «Мереживо». Автори вдивляються у нинішні явища: від форм катування та масових ґвалтувань російськими військовими до вимушеного переселення та приглушеного відчуття втраченої весни. Через призму об’єктива митці та мисткині дивляться на нову реальність та конструюють художню відповідь на неї.

Виставка «Щоденники»

Коли: з 8 липня до 7 серпня

Дe: Dymchuk Gallery, Київ 

Dymchuk Gallery спільно з ГО «Космостабір» представляє колективну виставку «Щоденники», що триватиме з 8 липня по 7 серпня. У виставці зібрано роботи митців та мисткинь, що були створені після 24 лютого, коли війська РФ розпочали повномасштабний наступ на територію України. Всі твори, що увійшли до експозиції, фіксують ту чи іншу подію, що фактично сталася протягом останніх місяців і несуть відбиток авторського сприйняття та часто зміну форми висловлювання, притаманну їм у мирний час. На виставці буде представлений живопис, графіка, плакат і щоденники. Серед художників – Закентій Горобйов, Василь Дмитрик, Юрій Коваль, Даніїл Немировський, Богдан Сокур, Мітя Фєнєчкін, Анна Ходькова, Дар’я Чечушкова, Альбіна Ялоза, Крістіна Ярош. Кураторська група: Максим Ковальчук та Аля Сєгал.

«Це Україна: Захищаючи свободу»

Коли: з 23 квітня до 7 серпня

Де: палаццо Scuola Grande della Misericordia, Венеція 

PinchukArtCentre та Фонд Віктора Пінчука відкриють виставку «Це Україна: Захищаючи свободу» у венеційському палаццо Scuola Grande della Misericordia. Проєкт, який проводиться в партнерстві з Офісом Президента України й Міністерством культури та інформаційної політики України, входить до офіційної супутньої програми La Biennale di Veneziа та відбудеться замість виставки The Future Generation Art Prize @ Venice 2022. Серед представлених художників: Нікіта Кадан, Стефан Медицький, Борис Михайлов, JR, Марина Абрамович, Євгенія Білорусець, Дем’єн Герст, Олафур Еліассон, Такасі Муракамі, Марія Приймаченко, Леся Хоменко та Тетяна Яблонська. 

Виставка Вєри Бланш Tribunal

Коли: з 12 липня до 10 серпня

Дe: Центр культури «Вернісаж», Чернівці

Виставка  відомої української фешн- та артфотографині Вєри Бланш, що знімала для Vogue, Dazed and Confused, Fucking Young, Harper’s Bazaar, L’Officiel та співпрацювала з модними брендами. Однак з початком повномасштабного вторгнення рф, отримавши акредитацію ЗСУ, мисткиня вирушила на фронт документувати війну. Виставка містить роботи, зроблені фотографкою в Києві та Бучі, Бородянці та Краматорську, Слов’янську та Бахмуті.

Виставка gmunden.photo 2022

Коли: з 2 липня до 14 серпня

Де: Stadtgarten Gmunden, Гмунд

Цього року виставка має український фокус, з 18 митців — 10 українців, серед яких Анатолій Бабійчук, Ігор Гайдай, Макс Левін, Євген Нікіфоров, Євген Малолєтка. Проєкт покаже найактуальнішу сучасність через призму різноманітних поглядів, систем переконань і стратегій вираження. У сенсі буття ґрунтовний свідок свого часу, і цього року gmunden.photo, реагуючи на невідкладний стан у світі, запрошує українських митців до діалогу з австрійськими фотографами та відеомейкерами. Виставкові контейнери gmunden.photo відіграють роль передачі зіткнення аспектів переживання бурхливих екзистенційних обставин, з якими стикаються українські митці під час війни, що триває.

Виставка Марини Біндіч та Василя Бедея «Уламки»

Коли: з 28 липня по 14 серпня 

Дe: ЦСМ «Білий Світ», Київ

Нині таке просте і загальне слово – уламки – може сприйматися чутливо і навіть болюче. Адже щодня ми чуємо про чисельні руйнування та постраждалих, і кількість уламків лише збільшується, заповнює весь візуальний та медійний простір. Проте думка про уламки може стосуватися не лише незворотної шкоди. Вона може бути і про фрагменти реальності, дуже концентрованої дійсності, що мають потенціал до відтворення і складання у повну картину, у цілісну історію.

Виставка «Sensing Places, Placing Senses» 

Коли: з 30 липня по 17 серпня 

Де: ODP Galerie, Лейпциг

 Українсько-німецький мистецький колектив «Óstov Collective» презентує виставку українського мистецтва.  На основі оупен-колу колектив відібрав роботи загалом дванадцяти художників та привіз їх до Лейпцига з різних куточків України та інших європейських країн. У центрі уваги виставки — гуманно-географічне поняття «відчуття місця». Загалом це означає емоційну прихильність і зв’язок, які люди розвивають або відчувають у певних місцях і середовищах. Крім того, цей термін пов’язаний із позитивними зв’язками комфорту, безпеки та благополуччя, а також із негативними почуттями, такими як страх, дисфорія та відсутність місця, які виникають у місці чи домі.

Виставка Влади Ралко «Львівський щоденник»

Коли: з 10 червня до 21 серпня

Дe: Підгорецький замок, село Підгірці

Мова має політичну природу. Також мова робить людину людиною. Чинити опір садистській навалі агресора може лише людське, яке говорить. Україна та решта світу стикнулися зі злом, яке досі не назване як годиться, а тому досі не покаране. Наслідуючи радянські технології, росія постійно ґвалтує словник. Насильницькі дії окупантів, а також їхня мова є гранично порнографічними — її замінили пропагандистські лозунги, що легітимізують звірський геноцид українців. У радянської людини не повинно бути своїх слів. Спочатку за це карають, але далі радянська мова починає видаватися спокусливою, бо мовлення чужими словами допомагає людині заглушити голос сумління.

«Мовити своєю мовою є ділом художника та його сумлінням. Я роблю ці малюнки під час війни, бо не хочу бути німою», — наголошує художниця.

«Виставка про наші відчуття»

Коли: з 10 червня до 21 серпня

Дe: «Мистецький арсенал», Київ 

Часом здається, що ми намарно витрачаємо зусилля: за межами збудованого нами крихкого комфорту постає розіп’ятий війною чужий ворожий простір. У будь-який момент він може розширитися, поглинувши наш безпечний острівець. Чи думаємо ми про це? Чи радше заколисуємо свій страх, ховаючи його глибше під оболонкою часом удаваного, а інколи й цілком щирого оптимізму? Чи звикаємо ми до усвідомлення, що як раніше вже не буде? Буде якось інакше, можливо, навіть прекрасно, але точно буде не так. У такій новій реальності, між «до» і «після», шукаємо місце музеям, виставкам — мистецтву.

У цих залах мала бути зовсім інша експозиція, інші твори, інакші концептуальні запитання. Війна змінила наші плани і змусила сфокусуватися на новому досвіді, шукаючи мистецькі відповідники власних відчуттів. Амбівалентність наших емоцій і думок — саме про це ми намагаємося сказати цією експозицією. Красне мистецтво — наче екран, за яким мерехтять наші страх і біль. І навіть сам термін «красне мистецтво» — це щось на межі професійного жаргону й ностальгії за спокійними часами. Нам ідеться про багатошаровість, неостаточність і невизначеність того, що ми проживаємо в ці дні. Про численні відмінності між глибиною і поверхнею нашого міста, коли ідилічна краса квітучих каштанів не означає безхмарність. Але ні біль, ні шок не вичерпують нашого життя. Тут теж є надія, впертість, відданість, любов. Усе ще є і прекрасне, і є майбутнє. Те, що здавалося тривіальним, у ці дні набуває автентичного, глибокого звучання.

Проєкт «Уяви Україну»

PinchukArtCentre та Музей сучасного мистецтва M HKA представили проєкт «Уяви Україну», який складається з трьох частин і має на меті підтримку українського культурного фронту. Ініціатива створена спільно з Офісом Президента України, Центром образотворчих мистецтв Bozar та Європейським парламентом. 

Виставка «Уяви Україну. Мистецтво як критичне ставлення»

Коли: з 6 травня до 21 серпня

Де: Музей сучасного мистецтва M HKA, Антверпен

Роботи Сергія Браткова, Давида Чичкана, Нікіти Кадана, Ніколая Карабіновича й Алевтини Кахідзе; новий мурал Анни Щербини; відео українських митців Яреми Малащука та Романа Хімея, Даніїла Ревковського й Андрія Рачинського, Дани Кавеліної, Ніколая Карабіновича, Яни Бачинської. Вступне відео на пісню «Обійми мене» Святослава Вакарчука та Akustikos Art Group.

Виставка «Жінки на війні»

Коли: до 26 серпня

Дe: Fridman Gallery, Нью-Йорк

Групова виставка «Жінки на війні» включає робіт 12 художниць, які відчули на собі наслідки війни в Україні або стали біженками у різних країнах Європи. Здебільшого представлені картини, малюнки, фотографії та відео були створені за останні 8 років, тобто, під час вторгнення рф на територію України.

Зкоерма, на виставці можна побачити роботи Алевтини Кахідзе,  Лесі Хоменко, Євгенії Білорусець, Оксани Чепелик, Олі Федорової, Олени Гром, Жанни Кадирової, Дани Кавеліної, Влади Ралко, Анни Щербини, Катерини Єрмолаєвої.

Виставка «Точка в часі. Монолог»

Коли: з 21 липня по 26 серпня

Дe: Imaginart Gallery, Барселона

У час, коли всі розмови, які відбуваються між українцями, або між резидентами інших країн, рано чи пізно сходяться на темі війни, кожен художник також говорить зі світом через призму своїх робіт. На виставці «Точка в часі. Монолог»  будуть представлені роботи 13 українських митців, які свідомо чи підсвідомо зливаються в один нерозривний монолог. І хоча голоси ці зовсім різні, головний наратив монологу – це точка в часі, яка докорінно змінила наші життя.

Виставка Олександра Чекменьова

Коли: з 5 липня до 28 серпня

Дe: галерея «Omnius», Арлі, Франція 

В експозиції представлені роботи з проєкту, над яким фотограф працює від початку вторгнення в Україну — «Мешканці Києва» (Citizens of Kyiv). «Мешканці Києва» — серія портретів людей, що не покидали столицю навіть в період найжорсткіших бомбардувань навесні. Власне, й сам Олександр весь цей час був і досі залишається в Києві, продовжуючи активно фіксувати історії людей та їхні свідчення про військові злочини росії. Він — один з тих авторів, що стають голосами України для міжнародної аудиторії.

Виставка Material Nation in Urania

Коли: з 15 липня до 28 серпня 

Дe: Urania Berlin, Берлін 

Нова версія фільму Regular Places Миколи Рідного. Кадри центральних вулиць Харкова з 2015 року, на які накладені аудіозаписи протистоянь із проросійськими терористами на вулицях 2014 року. В межах проєкту представлять  інсталяцію Саші Курмаза The Temple of the Transfiguration, присвячену православ’ю в Україні та його ролі у російсько-українській війні з 2014 року. Також покажуть роботи Андрія та Лії Достлєвих, Дарії Свертилової, Лани Месич та інших.

Piazza Ucraina 

Де: сади Джардіні, Венеція

У межах Венеційської бієнале Український павільйон, кураторами якого є Борис Філоненко, Лізавета Герман і Марія Ланько, відкриє виставку Piazza Ucraina. Інсталяцію реалізовано спільно з Українським мистецьким фондом екстреної допомоги (UEAF).

Проєкт представлять у садах Джардіні просто неба. Роботи українських митців висітимуть на колонах навколо памʼятника, щільно засипаного мішками з піском — посилання на поширену в українських містах практику захисту культурних памʼяток від обстрілів. Інсталяція створена за проєктом української архітекторки Дани Косміної. 

Роботи учасників резиденції «Робоча кімната»

Коли: з 9 липня до 3 вересня

Дe: A:D, Берлін

Представлять роботи учасників резиденції «Робоча кімната». З початком повномасштабного вторгнення Леся Хоменко ініціювала створення прихистку для художників зі всієї України. Нині проєкт налічує 17 резидентів.

Серед учасників виставки: Саша Курмаз, Катерина Алійник, Таїра Умарова, Ярослава Хоменко, Євген Арлов, Нікіта Кадан, Маша Леоненко, Євген Самборський, Лео Троценко, Ольга Єрємеєва, Ярема Малащук, Олександр Суровцов, Даніїл Галкін, Леся Хоменко, Жанна Кадирова, Олексій Сай та Катерина Бучацька. Кураторкою експозиції стала Анна Потьомкіна.

Війна. Фотовиставка Олександра Глядєлова

Коли: з 5 серпня до 4 вересня

Дe: Національний заповідник «Софія Київська»

Олександр Глядєлов — один із ключових українських фотографів-документалістів. Його професійна діяльність тривалістю понад три десятки років є практично ровесницею державної незалежності. Як фотограф Глядєлов співпрацює з численними міжнародними гуманітарними організаціями, зокрема з «Лікарями без кордонів» (Medecins Sans Frontieres), висвітлюючи гострі соціальні проблеми та воєнні конфлікти. Він є володарем найвищої державної нагороди в Україні у сфері кульутри — Шевченківської премії — за проєкт «Карусель». 

Фотовиставка «ВІДБИТКИ»

Коли: з 10 червня до 9 вересня 

Де: Центр мистецтва міста Леон, Іспанія

Тримісячна фотовиставка «ВІДБИТКИ» складається з понад 80 великоформатних фоторобіт від 7 українських військових прес-офіцерів, які надали свої художні світлини як авторську репрезентацію жорстких реалій сьогодення України.

Україна зазнала безпрецедентної за своєю жорстокістю та масштабами військової агресії з часів Другої світової війни. Війська російської федерації в буквальному сенсі слова фізично знищують українські міста разом з їхнім населенням. За останні 3 місяці військами агресора було знищено десятки тисяч цивільного населення України. Світ облетіли тисячі жахливих фото, на яких зафіксовано безмежний біль війни, що руйнує тіло України та знищує її громадян. Фотовиставка «ВІДБИТКИ» має на меті вийти за межі простої фіксації подій і показати художній погляд на війну та її наслідки.

Виставка «Музи не мовчать»

Коли: з 15 червня до 18 вересня 

Де: Центр архітектури, дизайну та урбаністики «Порохова вежа», Львів

На повномасштабне вторгнення росії в Україну особливо активно зреагувало творче середовище. Другий фронт — культурний фронт, який не мовчить, переживає, фонтанує ідеями і має активну позицію. Художники, дизайнери, архітектори і представники інших напрямів через соціальні мережі та масові медіа демонструють безліч нових робіт, в яких рефлексують на війну. «Ніхто не міг спрогнозувати, що культура в умовах війни виявиться настільки плідною і потрібною. Ніколи не міг подумати, що таке скорочення дистанції між подіями й відображенням видасть стільки сильного матеріалу та захопить мене як куратора. Ця виставка не про війну. Вона про творчість у час війни, сміливість, свободу й оригінальність, які варто цінувати тут і тепер», — розповідає куратор виставки Павло Гудімов. Частиною проєкту є створення онлайн-платформи, де буде представлено більша кількість творів авторів виставки. У проєкті беруть участь: Володимир Будніков, Жанна Кадирова, Влада Ралко, Тіберій Сільваші, Дмитро Молдованов, Ярослав Мотика, Альбіна Ялоза, Ігор Янович, Юрій Денисенков, Ганна Друль, Андрій Дудченко, Ірина Каленик, Олександр Король, Володимир Костирко, Ростислав Котерлін, Антон Логов, Садан, Данило Мовчан, Володимир Семків, Денис Шиманський, AZA NIZI MAZA, Pictoric, balbek bureau, Hochu Raju Re +, Дроздов та партнери, Андрій Варениця, а також інші.

Виставка «UNFOLDING LANDSCAPES – Landscape and Poetics in Contemporary Ukrainian Art»

Коли: з 20 липня до 19 вересня 

Дe: Royal Museum of Art & History, Брюссель

Виставка охоплює твори понад 40 сучасних художників і художниць та творчих об’єднань, що працюють із живописом, графікою, скульптурою, фото, інсталяцією, відео і новими медіа. Три ключові теми, що постають в UNFOLDING LANDSCAPES: «Station to Station» (Від станції до станції) – мандрівки українською культурою; «Topology» (Топологія) – абстракції та спостереження за мінливим ландшафтом; «Vanishing Landscapes» (Зникаючі ландшафти).

Учасники та учасниці проєкту:

Анна Бекерська, Назар Білик, Катя Бучацька, Григорій Гавриленко, Ксенія Гнилицька, Олександр Гнилицький, Олег Голосій, Олександр Животков, Леся Заяць, Анна Звягінцева, Юрій Єфанов, Люся Іванова, Нікіта Кадан, Жанна Кадирова, Павло Керестей, Тарас Ковач, Олексій Кондаков, Дана Косміна, Віталій Кохан, Микола Кривенко, Анатолій Криволап, Катя Лібкінд, Павло Маков, Саша Маслов, Микола Маценко, Євген Нікіфоров, Юрій Пікуль, Julie Poly, Георгій Потопальський (Ujif notfound), Влада Ралко, Степан Рябченко, Василь Рябченко, ruїns collective, Андрій Сагайдаковський, Олексій Сай, Юрій Соломко, Марина Скугарєва, Тіберій Сільваші, Сергій Святченко, Єлена Субач та В’ячеслав Поляков, Олег Тістол.

Групова виставка «Коли віра зрушує гори» 

Коли: з 17 липня до 9 жовтня 

Дe: PinchukArtCentre, Київ 

Через 143 дні від початку повномасштабного вторгнення росії в Україну, PinchukArtCentre відновлює свою роботу 17 липня та представляє виставку «Коли віра зрушує гори». Масштабна групова виставка, за участю понад 45 українських і міжнародних митців і мисткинь.\

Виставка «Мистецтво справлятися з війною» 

Коли: з липня до жовтня 

Де: штаб-квартира Світового банку в Вашингтоні

Виставка містить роботи українських фотографів, створених від початку повномасштабного вторгнення. В проєкті представлені фотографії автораства Олени Субач, Олександра Глядєлова, Владислава Краснощока, Владислави Соловйової та Ігоря Бондаренка. Експозиція є частиною публічної програми проєкту «Мистецтво воєнного стану. Архів», започаткованого ГО МСМ після початку повномасштабного вторгнення рф. Мистецтвознавиці Ольга Балашова, Галина Глеба та Тетяна Лисун ведуть кураторське спостереження за українськими художниками, які реагують на війну мистецтвом, поширюючи свої твори в соціальних мережах. Наповнення Архіву триватиме до скасування режиму військового стану в Україні.

Виставка «Дім російських воєнних злочинів» 

Коли: з 17 липня по 9 жовтня

Дe: штаб-квартира НАТО, Брюссель 

Фотографії, що ввійшли до експозиції «Дому російських воєнних злочинів в Україні», були зроблені в різних куточках нашої держави від першого дня вторгнення і до початку липня. При цьому вони відображають лише частину тих злочинів, про які нам наразі відомо. Кульмінація цього проєкту – відео, яке створив Олексій Сай, зібравши 6400 зображення, що фіксують воєнні злочини, вчинені окупантами в Україні. Масштаб цієї роботи в поєднанні з агресивною подачею та звуковим супроводом здатний надовго шокувати глядача. 

Виставка «ДОВІЙНИ»

Коли: з 30 липня до 23 жовтня

Дe: Одеський художній музей 

Музей знав кілька великих хвиль надходжень до своєї колекції. Дарування малювальній школі Одеського товариства красних мистецтв; розподіл музейним фондом експропрійованих приватних колекцій; поповнення втрат після років окупації та евакуації під час Другої світової війни. Кожна з цих хвиль радикально змінювала образ музею. У 2021 році колекція музею забагатилась на шістсот сімдесят нових експонатів. Частину публіка вже побачила у новій експозиції «Від двадцятих до двадцятих».

Корпус нових надходжень демонструє спробу наближення музейного колекціонування до художніх серійних практик сучасного мистецтва. Зрештою, це не просто хронологічний зріз актуального українського мистецтва та різноманітності його практик. Це передчуття спільної екзистенції, що поділяють сьогодні українці. Незбагненна профатична мова мистецтва, яку розумієш «після», а не «до».

Виставковий проєкт «Марія Примаченко. “Дарую Україні!”» 

Коли: з 27 липня по 30 жовтня

Дe: Національний музей у Львові імені Андрея Шептицького

В експозиції буде представлено твори з колекції знаного київського мистецтвознавця, академіка Едуарда Димшиця. Марія Примаченко — звичайна українська селянка, що народилась і прожила увесь свій вік у с. Болотня на Київщині. Майстриня не здобула навіть середньої освіти, та, втім, навчалась усе життя й у своїх роботах створила фантазійний світ, який зачарував серця мільйонів. Художниця зображала чудернацьких звірят, що уособлювали людей, добрих і не дуже, фантастичні квіти, сюжетні композиції із сільського життя.

Виставка «Галерея у вікні»

Коли: з 19 травня до 31 грудня 

Де: Чеський центр у Софії, Болгарія

Чеський центр у Софії, який із перших днів повномасштабної війни висловлює свою підтримку Україні, представив виставку «Галерея у вікні» спільно з Shcherbenko Art Centre. У межах проєкту презентують роботи сучасних українських художників, зокрема Влади Ралко, Олега Дімова, Олени Науменко, Марії Прошковської, Марини Талютто й інших авторів. Кожні два тижні роботи будуть змінюватися. Каталізатором ідеї створення проєкту став акт вандалізму: 12 травня невідомі зірвали плакат зі словами підтримки українському народові, який висів на вікні центру. 

Виставка Влади Ралко «Львівський щоденник»

Коли: 29 червня до 31 грудня

Де: Чеський центр у Софії, Болгарія

Shcherbenko Art Centre на запрошення Чеського центру у Софії презентує нову виставку у Window Gallery. Другий проєкт увібрав твори художниці Влади Ралко із нової серії «Львівський щоденник». Від початку повномасштабної війни художниця почала працювати над новою серією, яка стала реакцією на щоденні жахи воєнних дій, зафіксованих на папері.

Виставка Must Establish Reality: Ukrainian Artists under Siege 

Де: онлайн за посиланням 

Артплатформа «ІЗОЛЯЦІЯ» спільно з американською організацією Art At A Time Like This відкрили онлайн-виставку Must Establish Reality: Ukrainian Artists under Siege, на якій представлені роботи українських митців на тему повномасштабної війни з росією. Cеред авторів: Сергій Захаров, Олекса Манн, Дана Кавеліна, Антон Карюк, Катерина Лісовенко й Алевтина Кахідзе. Ініціативу можна підтримати донатом, а кошти будуть перераховані на гуманітарну допомогу українцям, які потребують фінансової підтримки. 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Зберегти

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: