Вакансії

Ліверпульська бієнале оголосила тему заходу

@artnews
@artnews

Темою Ліверпульської бієнале 2023 року, присвяченої «форм знання предків та корінних народів», стане «uMoya: The Sacred Return of Lost Things».Тема заходу бере початок у слові iZulu, що означає «дух», «дихання», «повітря», «клімат» та «вітер».

Програма заснована на історії Ліверпуля, а саме, як його довкілля постраждала від колоніалізму. В основному проєкті представлять свої роботи понад тридцять художників. Серед них — Ніколас Галанін, Еленг Лулуан, Брук Ендрю та інші.

«Вітер зробив Ліверпуль епіцентром торгівлі рабами та містом, яке будувалося за рахунок кожного «торговельного» корабля. І я запитувала себе, чи може цей вітер оновити лінії картографії як шляхи для відплати»», — пояснила у своїй заяві кураторка бієнале Ханісіле Мбонгва.

Проєкт представлять на кількох майданчиках. Зокрема, галереї Open Eye, Victoria, Тейт Ліверпуль. Остаточний список локацій оприлюднять навесні 2023 року.

Нагадаємо, куратором 12-ї Ліверпульської бієнале в Сполученому Королівстві, яка відбуватиметься з червня до вересня 2023 року, стане незалежна кураторка та художниця Ханісіле Мбонгва з Південної Африки.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: