Вакансії

Міський голова Одеси планує створити парковий комплекс «імперського та радянського минулого» в місті

twitter @esq_untitle
twitter @esq_untitle

Міський голова Одеси Геннадій Труханов заявив, що у місті має бути створений парковий комплекс «імперського та радянського минулого». За задумом Труханова, туди перемістять частину архітектурних обʼєктів. Про це він написав на своїй сторінці у фейсбук, коментуючи ситуацію з монументом російській імператриці Катерині II.

«Я проти того, щоби підходити до своєї історії вибірково. Переписування та забуття свого минулого згодом призводять до фатальних помилок у майбутньому. Найкращий приклад — сучасна росія. Де старанне переписування сторінок своєї історії призвело до того, що народ, який «переміг фашизм», у ХХІ столітті став його офіційним правонаступником. Історію слід не переписувати, а переосмислювати», — зазначив Труханов.

18 вересня близько двох десятків активістів провели акцію біля монумента Катерині II, вимагаючи демонтувати обʼєкт. На думку протестувальників, монумент є символом «русского мира». Вночі 17 вересня на постаменті пам’ятника з’явився новий напис червоною фарбою — «Вбивця, знести».

Нагадаємо, долю монумента Катерині II в Одесі вирішуватимуть на громадських обговореннях, яке відбудеться 19 вересня. Після цього планують провести електронне опитування жителів громади, яке триватиме з 20 вересня по 20 жовтня.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: