Вакансії

МКІП зафіксувало 189 випадків воєнних злочинів проти культурних обʼєктів

Будинок Наркомпраці у ХарковіФото: Павло Дорогой
Будинок Наркомпраці у Харкові Фото: Павло Дорогой

Міністерство культури та інформаційної політики зафіксувало 189 випадків воєнних злочинів, вчинених окупантами рф проти культурної спадщини України. Про це повідомив міністр культури та інформаційної політики Олександр Ткаченко у своєму телеграм-каналі. 

«На жаль, ці цифри не кінцеві. Адже складно отримати точні дані з тимчасово окупованих територій та зон активних бойових дій. Але інформація надходить завдяки небайдужим українцям», — пише Ткаченко.

Повідомляється про 74 об’єкти культурної спадщини: 13 пам’яток національного значення, 55 місцевого значення та 6 щойно виявлених об’єктів культурної спадщини. Зокрема, 82 релігійні споруди знищені або зруйновані внаслідок обстрілів армією рф. З них 29 — це пам’ятки історії, архітектури та містобудування.

Також міністр зазначає, що пошкоджено або зруйновано 21 меморіальний пам’ятник на честь історичних особистостей та подій ХІХ – початку ХХІ століття, 15 будівель та комплексів музеїв і заповідників, 17 будинків культури, театрів та бібліотек, деякі інші об’єкти цінної історичної забудови.

У кінці березня ми повідомляли, що Міністерство культури та інформаційної політики підтвердило понад 100 випадків пошкодження культурної спадщини.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: