Вакансії

На Харківщині інституції отримали гуманітарну допомогу з Польщі

@stroyobzor
@stroyobzor

Культурні інституції Харківщини отримали гуманітарну допомогу від Польщі для збереження колекцій. Ініціативу реалізовано за допомогою головного реставратора Варшави Мілаша Красоцького та низки агентств, що захищають історичну спадщину Польщі.

«Ми дуже вдячні польським колегам, які відгукнулися на прохання міської влади та зібрали всі ці необхідні нам засоби, речі. Наприклад, тут є матеріали, аби закрити вікна або запобігти ще якимось неприємностям, які можуть нас чекати. Ми можемо сподіватися, що наші музейники збережуть наше надбання», — голова Асоціації вишівських музеїв міста Харкова Сергій Посохов.

За словами виконувачки обов’язків Харківського історичного музею Ольги Сошнікової, отримані пакувальні матеріали, які допоможуть зберегти експонати та знадобляться у випадку евакуації.

Нагадаємо, чотири одеські інституції отримають гранти на загальну суму 98 тисяч доларів. Відповідний контракт підписали представники ЮНЕСКО з одеською ініціативою Museum for Change, повідомляє заступниця директора з розвитку Одеського національного художнього музею Олександра Ковальчук.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: