Вакансії

На Харківщині окупанти рф зруйнували понад 100 об’єктів культурної спадщини

@nakipelo.ua
@nakipelo.ua

Від початку повномасштабної війни армія рф зруйнувала або пошкодила 113 об’єктів культурної спадщини Харківщини. Про це повідомив керівник Харківської ОВА Олег Синєгубов під час зустрічі з міністром культури та інформаційної політики України Олександром Ткаченком.

«Ми постійно перебуваємо на зв’язку з Міністерством та координуємо заходи для збереження культурних пам’яток області. Є спільно напрацьований алгоритм, який уже зараз дозволяє нам мінімізувати шкоду для об’єктів культури. Також тривають роботи з підготовки всіх планів, проєктів та кошторисів для відновлення пошкоджених пам’яток, яке почнеться одразу після нашої перемоги», — розповів керівник Харківської ОВА.

Під час розмови Синєгубов наголосив, що наразі готується документація щодо відновлення зруйнованого Національного літературно-меморіального музею Григорія Сковороди. Згідно з планом, до грудня місяця проведуть консервацію обʼєкта, а вже після припинення бойових дій планують розпочати процес відбудови музею.

Нагадаємо, що Міністерство культури та інформаційної політики спільно з Харківською обласною державною адміністрацією відкрили фонд для збору коштів на відбудову музею. Для відновлення інституції необхідно близько 30 мільйонів гривень.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: